• Τράπεζες

    Αναστασία Σακελλαρίου: Ξεκινά το «σαφάρι επενδυτών» για την Praxia Bank – Τα σχέδια της νέας τράπεζας

    Αναστασία Σακελλαρίου. Επικεφαλής Praxia Bank


    Πανέτοιμη είναι η Ελληνίδα τραπεζίτισσα κα Αναστασία Σακελλαρίου για να ξεκινήσει –συνεπικουρούμενη από την ηγετική της ομάδα- την παρουσίαση σε διεθνείς επενδυτές την Praxia Bank και να «κλειδώσει» την συμμετοχή τους στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 200-250 εκατ ευρώ.

    Το μεγάλο πλεονέκτημα του εγχειρήματος είναι ότι η νέα τράπεζα ξεκινά χωρίς το «βαρίδι» των καθυστερούμενων οφειλών. Και ακόμα σύμφωνα με το business plan θα εστιάσει την ψηφιακή τραπεζική και σε συγκεκριμένους τομείς εργασιών.

    Το project του οποίου ηγείται η κα Σακελλαρίου έχει την στήριξη της κυβέρνησης, αφού κάθε νέα παρουσία και μεγάλη επένδυση στον τραπεζικό κλάδο είναι ευπρόσδεκτη, καθώς σηματοδοτεί ότι συνολικά η ελληνική οικονομία γυρίζει σελίδα.

    Η CEO της Praxia κα Σακελλαρίου, μαζί με την ηγετική της ομάδα, δηλαδή τους κ.κ. Σωτήρη Συρμακέζη, επικεφαλής του Retail και Digital Banking, Μάριο Κάσσινο, επικεφαλής του τομέα Corporate Banking και Γιώργο Κουτσό, CFO της Praxia, θα «πετάξουν» σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, ενώ πολλά ραντεβού θα πραγματοποιηθούν και στην Αθήνα, αρχής γενομένης από τις 20 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, με στόχο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο.

    Αναστασία Σακελλαρίου. Επικεφαλής Praxia Bank

    Στόχος είναι τα 200 εκατ ευρώ να καλυφθούν από διεθνείς επενδυτές, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από τον Bob Diamond, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Atlas Merchant Capital που είναι βασικός μέτοχος της Praxia Bank. Να σημειωθεί ότι σύμβουλοι για την ΑΜΚ είναι η Citi και η Axia.

    Η νέα τράπεζα θα δώσει έμφαση στην εξαγορά, αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση δανείων υπερδανεισμένων επιχειρήσεων, που όμως κρίνονται βιώσιμες. Και ακόμα στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων, αλλά και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

    Bob Diamond. Atlas Merchant Capital

    Όπως αναφέρεται και στο teaser προς τους διεθνείς επενδυτές, η Praxia Bank «μπαίνει» στην αγορά με στόχο να καλύψει χρηματοδοτήσεις συγκεκριμένων τομέων της αγοράς, που όπως εκτιμάται τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν νέα χρηματοδοτικά κεφάλαια από την αγορά, ύψους 30 δισ ευρώ.

    Σωτήρης Συρμακέζης.

    Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτίσει η ηγετική ομάδα της Praxia, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε χορηγήσεις περί τα 2,5 δισ ευρώ, και να καλύψει ένα σημαντικό κενό «κεφαλαίων» της αγοράς.

    Η νέα τράπεζα σκοπεύει να διαθέτει μικρό αριθμό καταστημάτων και να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη εργασιών μέσω του internet banking, αλλά και των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας (mobile banking) και γι αυτό η οργανωτική δομή και το επιχειρησιακό μοντέλο της Praxia εστιάζει στην ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής.

    Μάλιστα η ίδια η κα Σακελλαρίου έχει δηλώσει πως σύμφωνα με το 5ετές πλάνο ανάπτυξης, στόχος είναι η τράπεζα μέχρι το 2022 να διαθέτει χαρτοφυλάκιο δανείων 4 δις ευρώ, να έχει μερίδιο αγοράς 2%, και ένα δίκτυο με 4 business centers, περίπου 40 καταστήματα με 500 εργαζόμενους πανελλαδικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλα έτοιμα για Praxia Bank και IBG (Με ενδιαφέρον από την οικογένεια Βαρδινογιάννη) 
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Praxia Bank: Οι μεθοδικές κινήσεις της Αναστασίας Σακελλαρίου για το χτίσιμο της ηγετικής ομάδας της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί η Αναστασία Σακελλαρίου (Praxia Bank) είναι το καλύτερο αφεντικό 

     



    ΣΧΟΛΙΑ