• Τράπεζες

    Praxia Bank: Οι μεθοδικές κινήσεις της Αναστασίας Σακελλαρίου για το χτίσιμο της ηγετικής ομάδας της

    Αναστασία Σακελλαρίου. Επικεφαλής Praxia Bank


    Σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Αθήνα θα πραγματοποιηθούν τα περισσότερα από τα δεκάδες ραντεβού που θα έχει η επικεφαλής της Praxia Bank (πρώην Credicom) κα Αναστασία Σακελλαρίου και οι τρεις «σωματοφύλακες» κ.κ. Σωτήρης Συρμακέζης, Γιώργος Κουτσός και Μάριος Κάσινος – που απαρτίζουν την ηγετική ομάδα της νέας τράπεζας-, για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Τα ραντεβού θα ξεκινήσουν από την Αθήνα στις 20 Φεβρουαρίου και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Ήδη πολλοί επενδυτές έχουν στα χέρια τους το teaser της Praxia Bank και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «βλέπουν» θετικά το εγχείρημα της νέας τράπεζας που είναι κυρίως ψηφιακή και θα εστιάσει στη χρηματοδότηση –και την αναδιάρθρωση- επιχειρήσεων. Και η αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση κεφαλαίου της τάξης των 200-250 εκατομμυρίων ευρώ έχει ξεκινήσει.

    Την ίδια ώρα η κα Σακελλαρίου συνεχίζει την αναζήτηση των ικανότερων στελεχών για να δημιουργήσει μία «ισχυρή» ομάδα που θα κάνει την διαφορά και το επόμενο διάστημα θα γίνουν γνωστά και τα ονόματα νέων στελεχών που θα αναλάβουν να «τρέξουν» τη νέα τράπεζα.

    Αναστασία Σακελλαρίου. Επικεφαλής CrediCom

    Εξάλλου χθες έγινε γνωστό ότι ο κ. Μάριος Κάσινος, ο οποίος ήταν στέλεχος του Corporate Banking στην Τράπεζα Πειραιώς, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, και τις αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων, αναλαμβάνει επικεφαλής του τομέα Corporate Banking της Praxia.

    Είχαν προηγηθεί ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης, από τη Eurobank, o οποίος ανέλαβε επικεφαλής του Retail και Digital Banking στην Praxia, και ο κ. Γιώργος Κουτσός, από την Deloitte, ο οποίος ήταν εκ των βασικών στελεχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ανέλαβε τη θέση του νέου οικονομικού διευθυντή (CFO).

    Σωτήρης Συρμακέζης.

    Οπως είχε γράψει το mononews.gr το βασικό μέλημα της Ελληνίδας τραπεζίτισας είναι να στελεχώσει με έμπειρους τραπεζίτες την ομάδα της και στόχος της είναι η νέα τράπεζα να «παίξει» βασικό ρόλο στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων. Μάλιστα το σχέδιο του χρηματοδότη της Praxia Bank, του 66χρονου τραπεζίτη Bob Diamond είναι για μία ψηφιακή τράπεζα, που θα δραστηριοποιηθεί τόσο στη λιανική αγορά, όσο και στην αγορά των μικρομεσαίων -κυρίως- επιχειρήσεων.

    Και για το λόγο αυτό η κα Σακελλαρίου επιλέγει τους καλύτερους της αγοράς για να στήσει τη νέα τράπεζα που θα έχει περιορισμένη φυσική παρουσία και σημείο αιχμής τις νέες τεχνολογίες. Ο κ. Σωτήρης Συρμακέζης θεωρείται από την αγορά «μαέστρος» στο συγκεκριμένο κομμάτι και είναι εκείνος που μπορεί να δώσει «ψηφιακή πνοή» στο εγχείρημα.

    Μάλιστα η νέα τράπεζα έχει τις «ευλογίες» της κυβέρνησης. Υπενθυμίζουμε ότι ο βασικός επενδυτής της τράπεζας Μπόμπ Ντάιμοντ, -ιδρυτής του fund Atlas Merchant Capital- μαζί με την CEO της Praxia κα Αναστασία Σακελλαρίου και τον κ. Σωτήρη Συρμακέζη συναντήθηκαν πρόσφατα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, στον οποίο παρουσίασαν τα επιχιερησιακά τους σχέδια και εστίασαν στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα. Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος ανέφερε πως κάθε νέα παρουσία και μεγάλη επένδυση στον τραπεζικό κλάδο είναι ευπρόσδεκτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Credicom: Νέες μεταγραφές από την Αναστασία Σακελλαρίου 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα μεταγραφή στην Praxia Bank ο Μάριος Κάσινος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κίνηση έκπληξη στις Τράπεζες: Ξεκινάει τις μεταγραφές η Αναστασία Σακελλαρίου στην Credicom



    ΣΧΟΛΙΑ