• Τράπεζες

    Alpha Bank: Στις αγορές με ομόλογο 400 εκατ. ευρώ – Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι προσφορές (upd)

    • NewsRoom
    Ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης

    Ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης


    Στις αγορές με 6ετές ομόλογο, που μπορεί να ανακληθεί στην πενταετία, βγήκε σήμερα το πρωί η Alpha Bank με τις προσφορές που έχουν υποβληθεί να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

    Το βιβλίο προσφορών έχει ήδη ανοίξει, και η τράπεζα εκτιμά ότι θα αντλήσει 400 εκατ. ευρώ από την έκδοση (6.25NC5.25) που ωριμάζει στις 12 Μάϊου του 2030.

    Οι πρώτες σκέψεις για το κουπόνι της έκδοσης (IPTs) δίνουν απόδοση 5,5%.

    Το βιβλίο θα κλείσει εντός της ημέρας.

    Σύμφωνα με τους προγραμματισμούς, με ομολογιακές εκδόσεις οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα αντλήσουν φέτος από τις αγορές πάνω από 3 δισ. ευρώ για την κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL).

    Σε γενικές γραμμές η κάθε τράπεζα εκτιμάται πως θα αντλήσει περί τα 800 με 900 εκατ. ευρώ μέσω ομολογιακών εκδόσεων. Ενώ πέρυσι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες βρήκαν 7 φορές στις αγορές με senior preferred και με Tier 2 ομόλογα αντλώντας  3,4 δισ. ευρώ.

    Η Eurobank πρόσφατα βγήκε στις αγορές και άντλησε 300 εκατ. ευρώ με ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης Tier2, 10ετούς διάρκειας κι το τελικό επιτόκιο ανήλθε στο 6,375%.

    Είχε προηγηθεί η έξοδος στις αγορές της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία στις 9 Ιανουαρίου προχώρησε στην έκδοση ομολόγου  μειωμένης εξασφάλισης Tier 2.

    Ζητούσε 500 εκατ. ευρώ και δέχθηκε προσφορές πάνω από 1,8 δισ. ευρώ, με την συναλλαγή να έχει υπερκάλυψη κατά 3,7 φορές.

    Με βάση το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από 145 θεσμικούς επενδυτές, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 7,375%, έναντι αρχικού στόχου 7,750%.

    Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στο ομόλογουψηλής εξασφάλισης της Εθνικής Τράπεζας, η οποία βγήκε στην αγορά για 500 εκατ. ευρώ, αντλώντας τελικά 600 εκατ. ευρώ με την απόδοση στο 4,5%.

    Διαβάστε επίσης

    Volvo: Άλμα 10% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο



    ΣΧΟΛΙΑ