• Τράπεζες

    Alpha Bank: Στους 800 οι εργαζόμενοι που αποδέχτηκαν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

    • NewsRoom
    ψαλτης

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank


    Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου της Alpha Bank, που ολοκληρώθηκε σήμερα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου και απευθυνόταν σε Στελέχη των Κεντρικών Υπηρεσιών και του Δικτύου, ηλικίας άνω των 45 ετών, με 20ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στην Τράπεζα.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Alpha Bank, η απήχηση του προγράμματος ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις, σε μία περίοδο που αντίστοιχα προγράμματα εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Σύμφωνα με την Τράπεζα, ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερέβη τις 800, αριθμός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του mononews.gr, πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των εργαζομένων ξεπερνούσε τους 600.

    «Αποδεικνύεται ότι η διαμόρφωση ενός προσεκτικά σχεδιασμένου προγράμματος εθελουσίας εξόδου μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναδιοργάνωση της Τράπεζας και τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της.

    » Η υψηλή συμμετοχή στο Πρόγραμμα επιβεβαιώνει την επιτυχία του εγχειρήματος και δίνει τη δυνατότητα στη Διοίκηση της Τράπεζας να συνεχίσει τη διαδικασία ανανέωσης, δίνοντας τη σκυτάλη σε στελέχη της νέας γενιάς του Ομίλου» σχολιάζει στην ανακοίνωσή της η Alpha Bank.

    Το πρόγραμμα

    Το πρόγραμμα απευθυνόταν στο προσωπικό που εργάζεται στις κεντρικές της υπηρεσίες και τα καταστήματα, ενώ εξαιρούνταν οι θυγατρικές και όσοι εργάζονταν στη διεύθυνση Πληροφορικής, στο Private Banking και στις διευθύνσεις Καθυστερήσεων.

    Το ύψος της παρεχόμενης αποζημίωσης καθορίζεται από την ηλικία και τα έτη υπηρεσίας, με τα κίνητρα να προσαυξάνονται για την ομάδα των εργαζομένων μεταξύ 40 με 50 ετών, που έχουν υπηρεσία από 10 έτη και άνω και οι οποίοι λαμβάνουν αποζημίωση προσαυξημένη από 50% έως 100%.

    Προσαύξηση της αποζημίωσης κατά 30% παρέχεται στους εργαζομένους σε συγκεκριμένες κεντρικές υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται στην περίμετρο του προγράμματος, ενώ προσαύξηση από 10.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ παρέχεται σε εργαζομένους με δύο ή τρία και άνω ανήλικα τέκνα.

    Για όσους αποδέχτηκαν το πρόγραμμα η τράπεζα εγγυάται, επίσης, την άμεση καταβολή του συνολικού ποσού, το οποίο τους αναλογεί από τον ατομικό λογαριασμό του ομαδικού ασφαλιστηρίου. Πρόκειται για πρόσθετη παροχή που εμφανίζεται πρώτη φορά σε κίνητρα εθελούσιας εξόδου.

    Η τράπεζα αναλαμβάνει επιπλέον να καλύψει το κόστος αυτασφάλισης, έως του ποσού των 10.000 ευρώ για το προσωπικό άνω των 55 ετών.

    Για όσους υπαλλήλους επέλεξαν την αποχώρηση από την τράπεζα με 3ετή ή 5ετή άδεια, η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα πρόωρης διακοπής του προγράμματος, κλιμακώνοντας το ύψος του εφάπαξ ποσού με κριτήριο την ταχύτητα διακοπής του προγράμματος.

    Συγκεκριμένα, όσοι επέλεξαν 3ετή άδεια μετά αποδοχών θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους, συν τα αναλογούντα δώρα και επιδόματα.

    Αν διακόψουν το πρόγραμμα εντός του πρώτου έτους θα πάρουν εφάπαξ το 80% της αποζημίωσης. Αν το πράξουν, μεταξύ δεύτερου και τρίτου έτους, θα πάρουν το 45% της αποζημίωσης.

    Όσοι επέλεξαν την 5ετή άδεια μετά αποδοχών θα λαμβάνουν το 60% του μισθού τους, συν τα αναλογούντα δώρα και επιδόματα.

    Αν διακόψουν το πρόγραμμα εντός των δύο πρώτων ετών, θα πάρουν εφάπαξ το 50% της αποζημίωσης. Αν το πράξουν ανάμεσα στα δύο έως τα τρία έτη, θα λάβουν το 40% της αποζημίωσης και, αν το πράξουν μετά το τρίτο έτος, θα λάβουν το 30% της αποζημίωσης.

    Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού που εφαρμόζει η τράπεζα το 2019, που διαφοροποιείται ωστόσο από το πρώτο, το οποίο ήταν στοχευμένο και αφορούσε συγκεκριμένους νομούς.

    Με βάση τα στοιχεία του α’ 6μήνου ο αριθμός του προσωπικού μειώθηκε από 11.836 εργαζομένους στο τέλος Ιουνίου 2018 σε 11.295 εργαζομένους στο τέλος Ιουνίου 2019 (-4,6% σε ετήσια βάση), ως αποτέλεσμα κυρίως του επιτυχούς προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης στην Ελλάδα που είχε ολοκληρώσει η τράπεζα την προηγούμενη χρονιά.

    Στη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων αποδίδεται και η μείωση των δαπανών προσωπικού κατά 3,9% σε ετήσια βάση, στα 225 εκατ. ευρώ στο τέλος του α΄ 6μήνου.



    ΣΧΟΛΙΑ