• Τράπεζες

    Alpha Bank: Στα 800 εκατ. ευρώ η εξεταζόμενη αναπτυξιακή ΑΜΚ – Πλήρης επιβεβαίωση του mononews

    • NewsRoom
    Ανοδικό περιθώριο 30% στη μετοχή της Alpha Bank βλέπει η JPMorgan

    Βασίλης Ψάλτης, CEO Alpha Bank


    Το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους περίπου 0,8 δισ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου, εξετάζει η Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το mononews.gr.

    Πιο συγκεκριμένα, σε απάντηση δημοσιευμάτων στον Τύπο, η «Alpha Services and Holdings S.A.», 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. (“Alpha Bank”), ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

    Νωρίτερα, το mononews.gr είχε γράψει:

    Στα επόμενα λεπτά εκδίδεται ανακοίνωση της Alpha Bank, που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

    Δεν θα είναι απάντηση σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα αξιολογήσει αν η μετοχή θα πρέπει να τεθεί σε αναστολή.

    Πηγές κοντά στη διοίκηση της τράπεζας αναφέρουν ότι

    α) έχει προσληφθεί σύμβουλος,

    β) η αύξηση θα είναι η πρώτη αναπτυξιακή μετά το 2009 και δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη κίνηση που προ μηνός είχε κάνει άλλη τράπεζα.

    Την πτώση της μετοχής αποδίδουν σε Έλληνες επενδυτές, μπορεί και υποκινούμενους από ανταγωνιστές.

    Εξαιρετικά θετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

    Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων.

    Η Alpha Bank θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και αναλαμβάνει να συμβάλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

    H Alpha Services and Holdings S.A, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, θα προβεί εγκαίρως σε περαιτέρω ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επί του θέματος αυτού, καταλήγει η ανακοίνωση.



    ΣΧΟΛΙΑ