• ΑΓΟΡΕΣ

    Oι φήμες για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank βυθίζουν τη μετοχή – Ερώτημα αναμένεται να υποβάλει η Κεφαλαιαγορά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

    Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς


    Όσο η τιμή στο Χρηματιστήριο υποχωρεί τόσο το άμεσο σενάριο για αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank απομακρύνεται λένε πηγές που επιχειρούν να διαψεύσουν την πληροφόρηση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank.

    To μόνο βέβαιο παραμένει πως η τράπεζα έχει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET I 14%, πολύ πάνω από τις απαιτήσεις της ΕΒΑ, και επομένως δεν έχει λόγο να βιαστεί στην παρούσα φάση προκειμένου να προχωρήσει στην αναζήτηση κεφαλαίων άμεσα.

    Ωστόσο η διερεύνηση μέσω της JP Morgan ξεκίνησε και πυροδότησε φήμες στην αγορά που, παρά τις έμμεσες διαψεύσεις από την πλευρά της τράπεζας, θα συνεχίσουν να υφίστανται.

    Θα πρέπει να θεωρείται περίπου βέβαιο πως μετά τα συνεχή δημοσιεύματα που πίεσαν χθες έντονα την τιμή της μετοχής της τράπεζας αλλά και τον τραπεζικό δείκτη στο σύνολό του, η κεφαλαιαγορά θα διατυπώσει επίσημο ερώτημα προς την τράπεζα η απάντηση της οποίας μπορεί να δώσει μια απάντηση στο άμεσο του θέματος. Ας σημειωθεί ότι οι συνήθεις απαντήσεις καταλήγουν στο motto ότι για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερωθεί εγκαίρως το επενδυτικό κοινό.

    Η αύξηση, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα κριθεί εν πολλοίς από το επίπεδο των νέων τιτλοποιήσεων που ετοιμάζει η τράπεζα. Η Alpha Bank ανακοινώνει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου στις 27 Μαϊου και είναι η άλλη εβδομάδα κατά την οποία αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις περαιτέρω τιτλοποιήσεις που θα οδηγήσουν σε μονοψήφιο ποσοστό κόκκινων δανείων την τράπεζα.

    Η μετοχή της τράπεζας υποχωρεί κατά 24,16% ενώ με απώλειες 12% κινείται ο δείκτης των τραπεζών.

    Χρηματιστήριο: Τι συμβαίνει με την Alpha Bank

    Alpha Bank: Κερδοσκοπικά παιχνίδια εν μέσω φημών – Σιγή ιχθύος από τη διοίκηση Ψάλτη



    ΣΧΟΛΙΑ