• Τράπεζες

    Alpha Bank: Προσφυγή κατά του ΕΦΚΑ από τον Σύλλογο Προσωπικού – ΕΦΚΑ: Η Alpha Bank δεν έχει δώσει το αρχείο

    Alpha Bank


    Σε κάθε νόμιμη ενέργεια θα προσφύγει ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank κατά της διοίκησης του ΕΦΚΑ, ζητώντας την άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από τους Τραπεζοϋπαλλήλους.

    Πρόκειται για επιπλέον εισφορές υγείας που πρέπει να επιστραφούν στους τραπεζοϋπάλληλους, κάτι που εκκρεμεί από το 2021.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμη αποσταλεί το αρχείο από την Alpha Bank. Μάλιστα, αύριο θα επιστραφούν τα ποσά που οφείλονται στους εργαζόμενους της Eurobank.

    Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων της Alpha Bank επισημαίνεται κατά του ΕΦΚΑ «Η έκφραση μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» σημαίνει ότι κάποιοι κοροϊδεύουν συνεχώς με τέτοιο επιδέξιο τρόπο για να μη γίνονται αντιληπτοί. Αυτή είναι η ακριβής πρακτική της Διοίκησης του ΕΦΚΑ που επί δύο χρόνια κοροϊδεύει χιλιάδες Τραπεζοϋπαλλήλους αλλά και τις ίδιες τις Τράπεζες.

    Στις 21 Οκτωβρίου 2021 προσφύγαμε στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Συνήγορο του Πολίτη.

    Στις 8 Νοεμβρίου 2021 κάτω από την πίεση των αρχών αναγνώρισαν το δίκαιο του αιτήματος και συμφώνησαν στην επιστροφή των δικαιούμενων ποσών για τα έτη 2017,2018 και 2019.

    Στις 29 Νοεμβρίου 2021 σε συνάντηση με τους Συλλόγους διαβεβαίωσαν ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία!!

    Στις 30 Ιανουαρίου 2022 ζητήθηκε από τις Τράπεζες να στείλουν τις σχετικές καταστάσεις προκειμένου να καταλογισθούν τα οφειλόμενα ποσά.

    Στις 21 Ιουνίου 2022 μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία κα ανακοίνωσαν τη λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα συμπληρώνουν οι δικαιούχοι τα στοιχεία τους και τον Τραπεζικό τους λογαριασμό.

    Στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 μας ενημέρωσαν ότι κάποιες Τράπεζες δεν έχουν στείλει όλες τις καταστάσεις.

    Στις 16 Νοεμβρίου 2022 μας ενημέρωσαν ότι παρέλαβαν από τις Τράπεζες όλα τα στοιχεία, αλλά υπάρχουν κάποια λάθη και θα διορθωθούν.

    Στις 19 Δεκεμβρίου 2022 σε νεότερη επικοινωνία μας, μας διαβεβαίωσαν για τις διορθώσεις.

    Στις 20 Δεκεμβρίου 2022 μας ενημέρωσαν ότι ξαναβρέθηκαν κάποια λάθη!!
    Τέλος στις 20 Φεβρουαρίου 2023 σε επικοινωνία με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ ενημερωθήκαμε ότι όλα είναι σωστά αλλά υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

    Μάλιστα είπαν και εξής απίθανο:

    «Επειδή δε γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα, πάρτε κάνα τηλέφωνο μετά τον Απρίλιο τον ανάδοχο του έργου»!!!!
    Αν νομίζουν οι διορισμένοι μανδαρίνοι ότι θα εξαπατούν χιλιάδες ασφαλισμένους με τέτοιο ωμό τρόπο κάνουν λάθος. Προσφεύγουμε πάλι στο Συνήγορο του Πολίτη, που τον διαβεβαιώνουν ψευδώς για τα αντίθετα, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και σε νομικές ενέργειες εις βάρος προσώπων.

    Στη χώρα του σύγχρονου ΕΦΚΑ, όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν, εμείς δεν χωράμε».



    ΣΧΟΛΙΑ