• Τράπεζες

    Alpha Bank: Ποιοι παίρνουν πρόσθετο bonus για συμμετοχή στην εθελούσια

    Alpha Bank


    Πρόσθετο bonus 5% ή μέχρι 7.500 ευρώ επιπλέον θα λάβουν όσοι εργαζόμενοι της Alpha Βank δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που ανακοίνωσε η τράπεζα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

    Το πρόγραμμα της Alpha Bank ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα «τρέχει» μέχρι τις 22 Ιουνίου. Το μέγιστο ποσό αποζημίωσης (μαζί με τα τις προσαυξήσεις αποχώρησης και τα bonus) δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ.

    Εκτιμάται ότι την πρώτη εβδομάδα θα σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή  περί τα 700 άτομα. Είναι εργαζόμενοι  προερχόμενοι από τις τράπεζες Ιονική, Εμπορική και πρώην Πίστεως, που «εγκλωβίστηκαν» με τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας τους δίνει πλέον τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν με 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, ακόμη κι αν δεν είχαν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους όταν ψηφίστηκε ο παραπάνω νόμος, όπως έχει γράψει το mononews.gr.

    Επίσης bonus 20% θα λάβουν όσοι είναι ενταγμένοι στους υπό κατάργηση κλάδους τεχνικών και κλητήρων και κάνουν χρήση του προγράμματος μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουνίου.

    Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι ανοικτό για όλους τους εργαζόμενους, με εξαίρεση όσους προσλήφθηκαν από την 1/1/ 2015, και τους εργαζόμενους στο δίκτυο των Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, όπου υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό.

    Στόχος είναι η συμμετοχή στο πρόγραμμα να προσεγγίσει τα 1.500 άτομα. Οι εργαζόμενοι που θα κάνουν χρήση της εθελούσιας θα καλύπτονται ασφαλιστικά από το ομαδικό πρόγραμμα της τράπεζας για δύο έτη και  θα διατηρήσουν ορισμένα προνόμια στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.

    Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν θα  περιλαμβάνει:

    • τη νόμιμη αποζημίωση (βασική παροχή), όπως προκύπτει με βάση τις τακτικές αποδοχές μηνός Μαΐου προσαυξημένες κατά 14/12 και τα συμπληρωμένα έτη υπηρεσίας,
    • τα κίνητρα αποχώρησης και
    • τις ειδικές προσαυξήσεις.

    Τη μεγαλύτερη προσαύξηση αποδοχών  που είναι 50%, θα λάβουν όσοι είναι 45-50 ετών. Για όσους είναι 58 ετών και άνω, η προσαύξηση είναι  25%,  μεταξύ 51 με 57 ετών, κατά 35%, για τις ηλικίες μεταξύ 40 με 44, κατά 45%, για εργαζόμενους   μεταξύ 30 με 39 ετών, κατά 30% και για όσους είναι κάτω από 29 ετών, κατά 10%.

    Οι εργαζόμενοι έχουν δύο επιλογές: είτε να λάβουν  εφάπαξ  αποζημίωση, είτε να λάβουν 3ετή άδεια, όπου  θα λαμβάνουν το 60% των αποδοχών τους, χωρίς να πηγαίνουν στη δουλειά, και θα αποχωρούν στη συνέχεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιβεβαίωση mononews για το πρόγραμμα Εθελούσια Εξόδου στην Alpha Bank – H ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακοινώνεται το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Alpha Bank. Όλες οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ