• Τράπεζες

    Alpha Bank: Περιοδεία της Διοίκησης στον νομό Ηρακλείου Κρήτης


    Με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και με Διευθυντές Καταστημάτων και Private Banking συναντήθηκε το κλιμάκιο της Διοίκησης της Alpha Bank υπό τον CEO του Ομίλου, Βασίλη Ψάλτη

    Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου πραγματοποίησε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, κατά την τριήμερη περιοδεία του στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking, Γιάννη Εμίρη, τον Ανώτερο Διευθυντή Εμπορικής Τραπεζικής, Τηλέμαχο Γεωργάκη, την επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής ΙΙ, Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Νήσων, Μαρία Παπαγεωργίου και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοδοτήσεων Τουριστικών και Νησιωτικών Επιχειρήσεων, Μιχάλη Σπυρόπουλο. Εν μέσω της τουριστικής περιόδου, το κλιμάκιο της Τράπεζας είχε την ευκαιρία να συναντήσει δια ζώσης τους επιχειρηματίες του κλάδου και να συζητήσει μαζί τους τις ευκαιρίες ανάπτυξης αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία από τις πλέον νευραλγικές τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.

    Ψήφος εμπιστοσύνης της Alpha Bank στην κρητική οικονομία

    Η περιοδεία του κλιμακίου της Διοίκησης της Τράπεζας στην Κρήτη – η δεύτερη σε διάστημα μόλις δύο μηνών – επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της Τράπεζας στις προοπτικές της κρητικής οικονομίας και τη βούληση της Διοίκησης να βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων του κλιμακίου της Τράπεζας με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου βρέθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η Κρήτη, ως ένας από τους βασικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, τα μεγάλα έργα υποδομής με σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα, όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) τον οποίο χρηματοδοτεί κατά 50% η Alpha Bank, καθώς και οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Κατά τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, ο Βασίλης Ψάλτης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές που ανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη για επενδύσεις υψηλής αξίας που βελτιώνουν συνολικά το τουριστικό προϊόν και συμβάλλουν στην καθιέρωση του ελληνικού brand name ως συνώνυμου της υψηλής ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας.

    Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο CEO του Ομίλου κατά τη συνάντησή του με Πελάτες της Τράπεζας από τον ξενοδοχειακό κλάδο:

    «Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις, εκσυγχρονίζοντας τις δομές και βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους, ενώ εκμεταλλευόμενες τους ευνοϊκούς όρους του Ταμείου Ανάκαμψης επενδύουν στην πράσινη και στην ψηφιακή μετάβαση. Είναι επιτακτική ανάγκη αυτές οι επενδύσεις στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και στην πράσινη μετάβαση να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν, προκειμένου να διατηρηθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει αποκτήσει ο τουριστικός κλάδος στη χώρα μας. Στην Alpha Bank βρισκόμαστε στο πλευρό των επιχειρήσεων σε αυτό το ταξίδι μετασχηματισμού, προσφέροντας χρηματοδότηση και την απαραίτητη καθοδήγηση, κάνοντας πράξη τη δέσμευσή μας να ‘στηρίζουμε την Πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο αύριο’».

    Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας, Γιάννης Εμίρης επεσήμανε πως:

    «Οι προοπτικές που παρουσιάζει ο τουριστικός κλάδος στη χώρα μας εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα θετικές, ενώ τα επόμενα 3 χρόνια αναμένουμε σημαντική αύξηση των επενδύσεων σε τουριστικές επιχειρήσεις, με τις κεφαλαιουχικές δαπάνες να αυξάνονται κατά περίπου Ευρώ 1 δισ. ετησίως. Ως Alpha Bank, έχουμε λάβει υπόψη αυτή την «επενδυτική ανάπτυξη» στο νέο μας Στρατηγικό Σχέδιο για το 2023-2025 και είμαστε έτοιμοι να κεφαλαιοποιήσουμε την ηγετική μας θέση στον τουριστικό τομέα, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια».

    Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κορυφαία στελέχη της Τράπεζας έχουν επισκεφθεί Πελάτες και Καταστήματα σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Σαντορίνη και Μύκονο, περιοχές με υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες και στις οποίες η Alpha Bank διατηρεί ηγετική θέση ως προς τις επιχειρηματικές χρηματοδοτήσεις.

    Η Alpha Bank κορυφαίος χρηματοδότης της Κρητικής οικονομίας και του τουριστικού κλάδου

    Η Κρήτη ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός αλλά και με σημαντική αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή αποτελεί περιοχή ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Alpha Bank, η οποία στηρίζει με συνέπεια τόσο επιμέρους επιχειρηματικά σχέδια όσο και βασικά έργα υποδομής, που αλλάζουν την εικόνα του νησιού.

    Συγκεκριμένα, οι χορηγήσεις της Τράπεζας καθώς και τα εγκεκριμένα πιστοδοτικά όρια προς την κρητική οικονομία υπερβαίνουν σήμερα τα Ευρώ 2 δισ., ενώ περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις εξυπηρετούνται σήμερα από το δίκτυο της Alpha Bank.

    Με τις εκταμιεύσεις της Alpha Bank σε τουριστικές επιχειρήσεις να έχουν ξεπεράσει τα Ευρώ 800 εκατ. το 2022 και το συνολικό της χαρτοφυλάκιο να διαμορφώνεται στα Ευρώ 2,5 δισ., η Τράπεζα έχει αναδειχθεί σε ηγέτη της χρηματοδότησης του κλάδου, διατηρώντας κυρίαρχο μερίδιο στις τουριστικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

    Κλειδί στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τράπεζας αποτελεί η σημασία που δίνει η Apha Bank στη δημιουργία και εμβάθυνση μακροχρόνιων Σχέσεων συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους Πελάτες της, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι το 60% των Πελατών Wholesale Banking διατηρούν Σχέσεις που ξεπερνούν την 20ετία.

    Συνάντηση με τους Διευθυντές Καταστημάτων και Private Banking

    Στο περιθώριο της περιοδείας, η Διοίκηση της Τράπεζας συναντήθηκε επίσης με τους Διευθυντές Καταστημάτων και Private Banking από την Κρήτη και τη Ρόδο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του κλιμακίου της Διοίκησης της Τράπεζας και των Διευθυντών βρέθηκε η πρόοδος που σημειώνει μέχρι στιγμής η τουριστική περίοδος σε Κρήτη και Ρόδο, οι νέες επενδύσεις σε έργα υποδομής, όπως στο λιμάνι του Ηρακλείου, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι Ηρακλείου, ο διαγωνισμός αξιοποίησης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», καθώς και η πρόοδος των εργασιών του ΒΟΑΚ.

    Διαβάστε επίσης:

    Morgan Stanley: Κορυφαία επιλογή η Τράπεζα Πειραιώς σε παγκόσμιο επίπεδο

    Eurobank Factors: Ηγετική θέση στην αγορά Factoring για 15η χρονιά με μερίδιο 32%

    Ερνέστος Παναγιώτου (Εθνική Τράπεζα): Κρίσιμο για την ΕΤΕ το πρόγραμμα μετασχηματισμού



    ΣΧΟΛΙΑ