• Κοινωνία

    Ζάκυνθος: Τι θα γίνει με το «Ναυάγιο»;

    Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

    Η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο


    Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το άνοιγμα της διάσημης και πιο πολυφωτογραφημένης παραλίας της Ζακύνθου, του «Ναυαγίου», αφού το πρόβλημα δε φαίνεται να βρίσκεται ακόμη κοντά στη λύση του. Πνοή αισιοδοξίας έδωσε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος αποφάσισε, κατά την πρόσφατη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο Ζακύνθου, μετά από έντονες πιέσεις εκ μέρους των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

    Το ζήτημα του ανοίγματος της παραλίας του Ναυαγίου ήταν, άλλωστε, και το κυρίαρχο ζήτημα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε και η παρουσίαση της επιστημονικής έκθεσης «εκτίμηση κατολισθητικού κινδύνου στην παραλία του Ναυαγίου», που εκπονήθηκε πρόσφατα από τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα και παραδόθηκε στις τοπικές Αρχές. Ο δήμαρχος Ζακύνθου ενημέρωσε ότι «ο κ. Λέκκας κινήθηκε ταχύτατα και ετοίμασε τη μελέτη, η οποία προβλέπει τρεις ζώνες», ενώ γνωστοποίησε ότι η μελέτη κοινοποιήθηκε στον λιμενάρχη Ζακύνθου, ο οποίος του απάντησε ότι «χρειάζεται έγγραφο από κάποια δημόσια υπηρεσία για να ανοίξει την παραλία στο κοινό».

    «Δεχόμαστε πιέσεις από παντού και γι’ αυτό τους καλώ εντός της εβδομάδας στο γραφείο μου» σημείωσε ο κ. Κολοκοτσάς, ο οποίος ανέφερε ότι «ο εισαγγελέας ζήτησε να μπουν πινακίδες στον χώρο». Στη συζήτηση παραβρέθηκε εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής, που πρότεινε να τοποθετηθεί ένα άτομο που θα επιβλέπει τον χώρο και την τήρηση των μέτρων που προβλέπει η μελέτη «Λέκκα», ενώ υποσχέθηκε «την παρουσία ναυαγοσωστικού σκάφους», αρκεί να ανοίξει η παραλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ζάκυνθος: Το Λιμεναρχείο κλείνει ξανά τη διάσημη παραλία «Ναυάγιο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντοπίστηκε το πτώμα ενός άντρα στην παραλία της Ζακύνθου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζάκυνθος: Κατέληξε και τρίτη ασθενής που περίμενε για μεταφορά σε ΜΕΘ



    ΣΧΟΛΙΑ