• Κοινωνία

    Βουλιαράτες: Σοκαρισμένοι οι Έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο με τον θάνατο του Κ. Κατσίφα – Πώς ξεκίνησε το περιστατικό

    • NewsRoom
    Καστίφας

    Κ. Καστίφας


    Αναστατωμένοι είναι οι ομογενείς στη Βόρεια Ήπειρο μετά την είδηση για τον θάνατο του 35χρονου Κώστα Κατσίφα, από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

    Το περιστατικό ξεκίνησε κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες. Στα στρατιωτικά κοιμητήρια Κλεισούρας και στους Βουλιαράτες είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις μνήμης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, στις οποίες παρευρέθηκαν μάλιστα και συγγενείς των θυμάτων από την Ελλάδα.

    Γύρω στις 10.00 το πρωί στις Βουλιαράτες, ο 35χρονος διαπληκτίστηκε με αλβανούς αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να κατεβάσουν ελληνική σημαία. Οι κάτοικοι της μειονότητας συνηθίζουν να ανεβάζουν ελληνικές σημαίες στα χωριά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η συνήθεια φέρνει την αντίδραση των Αλβανών, οι οποίοι παρουσιάζουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας τη συγκεκριμένη κίνηση.

    Ο 35χρονος φέρεται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, να πυροβόλησε στον αέρα για να εμποδίσει τους αστυνομικούς να κατεβάσουν τη σημαία από το σπίτι του, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

    Λίγα λεπτά μετά, στο βίντεο από το epirus-tv-news το οποίο βρέθηκε στο σημείο του συμβάντος οι κάτοικοι του χωριού, εμφανίζονται σοκαρισμένοι, αδυνατώντας να εξηγήσουν τι συνέβη ενώ αισθάνονται τυχεροί που δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός .

    Στην καταδίωξη που ακολούθησε η Αλβανικές Αρχές κάλεσαν ενισχύσεις από τις Ειδικές Δυνάμεις ενώ λίγο πριν τις 16.00 εντόπισαν στο υδραγωγείο του χωριού τον 35χρονο, πυροβολώντας τον στο κεφάλι και το στήθος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΥΠΕΞ για την θανάτωση του Κ. Κατσίφα: Απαράδεκτο γεγονός η αφαίρεση ζωής, αναμένουμε διαλεύκανση των συνθηκών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή: Τραγικό γεγονός, να υπάρξει άμεσα έντονο διάβημα προς την Αλβανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Αλβανική αστυνομία σκότωσε τον Έλληνα Κωνσταντίνο Κατσίφα, που ύψωσε την ελληνική σημαία στην Αλβανία



    ΣΧΟΛΙΑ