• Top Stories

    Άρα, ο Νότης Σφακιανάκης πρέπει να φυλακιστεί τουλάχιστον για 2 χρόνια, κατά το Σύνταγμα (video)

    • NewsRoom
    Σφακιανάκης


    Σε μία ακόμα “άτυπη” κίνηση προσηλυτισμού υπέρ της Χρυσής Αυγής, επιδόθηκε με τη δική του χαρακτηριστική, λεκτική “μαεστρία”, ο τραγουδιστής των 90s Νότης Σφακιανάκης. Σχεδόν γραφικός και με δείγματα σαφούς ημιμάθειας, ο Ν. Σφακιανάκης, επιμένει να μιλά για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι ψήφισε Χρυσή Αυγή. 

    Σε συνέχεια του “τηλεοπτικού παραληρήματος” του, συμπλήρωσε ακόμη ότι “δυστυχώς, αυτά τα παιδιά από τον Κολωνό, τα Πετράλωνα, το Πέραμα είναι καλύτεροι από όλους αυτούς τους γραβατωμένους οι οποίοι με το γάντι σφάζουν κοινωνίες ολόκληρες. Προτιμώ τον Λαγό με τη μουστάκα και τα μπράτσα από τον Σαμαρά”.

    Υπενθύμιση: Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, η ψήφος είναι μυστική και η τήρηση της μυστικότητας αυτής είναι βασική και κυρίαρχη, αρχή. Αναλυτικότερα “Επιβάλλει, έτσι, ο νόµος στον ασκούντα το δικαίωµα του εκλέγειν, να το πράττει κατά τρόπο που να διασφαλίζει το απόρρητο του περιεχοµένου της ψήφου του. Τιµωρεί, εξ άλλου, µε φυλάκιση µέχρι δυο ετών όποιον επιχειρεί ή πετυχαίνει να λάβει γνώση είτε ο ίδιος είτε τρίτος τι ψήφισε ο εκλογέας (άρθρο 104 παρ. 1 του π.δ. 55/1999)”.

    Σε συνέχεια, του άσκοπου πολιτικού μονολόγου, ο τραγουδιστής, που πρίν από μία περίπου 20ετία μεσουρανούσε στα νυχτερινά κέντρα των Αθηνών με άσματα όπως “Σώμα μου φτιαγμένο από πηλό”, “Ο αετός πεθαίνει στον αέρα” και άλλα hitάκια των 90s, ανέφερε “Αν συναντούσα τον Πρωθυπουργό, θα τον έφτυνα”, ενώ για τον Β.Σόιμπλε σημείωσε ότι “βρίσκεται στο αναπηρικό καρότσι γιατί ένας άνθρωπος επιχειρηματίας, ο οποίος κάποια στιγμή απηύδησε, τον πυροβόλησε”.

    Συμπέρασμα:

    “Ιδιαίτερα διέπρεψε σ’ αυτό η ημιμάθεια, η τρομερότερη μάστιγα της ανθρωπότητας, χειρότερη απ’ το λοιμό, τον λιμό και τον πόλεμο.

    Η ημιμάθεια εμφανίστηκε μόλις τώρα στον αιώνα μας. Η ημιμάθεια είναι ένας τύραννος πρωτοφανής στα χρονικά. 

    Ένας τύραννος που έχει τους ιερείς και τους σκλάβους του, ένας τύραννος που τον προσκύνησαν όλοι μ’ αγάπη και τυφλή πίστη – αγάπη και πίστη που ήταν αδύνατο να τη φανταστούμε ως τα τώρα-ένας τύραννος που τρέμει μπροστά του κι η ίδια η επιστήμη και συμβιβάζεται επονείδιστα μαζί του. 

    Όλα αυτά είναι δικά σας λόγια, Σταυρόγκιν, εκτός απ’ όσα είπα για την ημιμάθεια. Αυτά είναι δικά μου, γιατί και εγώ ο ίδιος δεν είμαι παρά ημιμαθής και για αυτό τη μισώ ιδιαίτερα…”. (Απόσπασμα από τον Φ. Ντοστογιέφσκι «Δαιμονισμένοι». Μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Πορείες, συλαλλητήρια και “φρένο” στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνθέτουν το σκηνικό της Αθήνας για σήμερα! Υπομονή…

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλαλούμ με τα πλοία: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι ναυτικοί; – Τι απαντά η ΠΝΟ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι νόημα έχει η σημερινή γενική απεργία; Κανένα νόημα!



    ΣΧΟΛΙΑ