• Top Stories

    Τσιρώνης κατά συλλαλητηρίου: “Η Μακεδονία είναι μια γεωγραφική έννοια”

    • NewsRoom


    Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν για το Σκοπιανό οι τοποθετήσεις του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη . Συγκεκριμένα, τόνισε ότι “Αυτή τη στιγμή η Μακεδονία που τουλάχιστον είναι ελληνική, είναι ελληνική επειδή την απελευθέρωσε ο στρατός μας και επειδή έγινε η συνθήκη του Βουκουρεστίου, στην οποία ηττήθηκαν οι Βούλγαροι και η Μακεδονία μοιράστηκε!

    Το 60% στην Ελλάδα, αυτό που τώρα λέμε εμείς Μακεδονία δική μας, το 30% στην τότε Σερβία, αυτό που τώρα λέμε FYROM, και περίπου το 10% στη Μακεδονία του Πιρίν στη Βουλγαρία» , τόνισε κατα δήλωση του, ο Γιάννης Τσιρώνης.

    Και συνέχισε λέγοντας «Άρα μιλάμε για μια γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα. Και εδώ είναι το δεύτερο ερώτημα: το πού θέλουμε να πάμε. Θέλουμε να καταλάβουμε τα Σκόπια, θέλουμε να κάνουμε όλη τη Μακεδονία ελληνική, θέλουμε να καταλάβουμε τη Βουλγαρία ή θέλουμε το δικό μας το κομμάτι να κατοχυρωθεί και να σεβαστούμε την συνθήκη του Βουκουρεστίου;» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Αναφορικά με το αν είναι αυτονόητο ότι ο όρος «Μακεδονία» θα υπάρχει στο όνομα, ο ίδιος
    υπογράμμισε ότι όταν έρθει το θέμα στην Βουλή θα πρέπει να ψηφίσουν και οι 300 κατά συνείδηση. «Δεν θεωρώ ότι οι ΑΝΕΛ θα απειλήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να απέχουν, να δηλώσουν παρών, να καταψηφίσουν ή να απουσιάσουν από την ψηφοφορία.

    Παράλληλα, κατέληξε ότι σε περίπτωση που πάει στη Βουλή το θέμα και κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν το ψηφίσουν και πάρει 155 ψήφους τότε ο κ. Καμμένος αν θεωρεί ότι είναι casus belli έχει κάθε συνταγματικό δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής.

    «Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει όμως» ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χρήστος Μαντάς: Οι γκριμάτσες και η συγγνώμη στον Γιώργο Αμυρά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάβρος ο Δ. Καμμένος κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Ανήθικος» ο Παπαδημούλης, «χωρίς λογική» οι «κραυγές» Σκουρλέτη – Κατρούγκαλου



    ΣΧΟΛΙΑ