• Top Stories

    Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

    • NewsRoom


    Την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της παιδείας συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

    Επί τάπητος βρέθηκε το ζήτημα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα σχολεία, τα Δημόσια ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια.  Όπως σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, διαπιστώθηκε πως η εκπαιδευτική κοινότητα έχει αγκαλιάσει την τηλεκπαίδευση, κάτι που αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στην ψηφιακή παράδοση μαθημάτων, στην ευρεία χρήση των διαδικτυακών πλατφορμών ανάρτησης εκπαιδευτικού υλικού, αλλά και στα ψηλά ποσοστά τηλεθέασης των εκπαιδευτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων.

    Παραλληλα, συζητήθηκαν επίσης το περιεχόμενο των υπουργικών αποφάσεων για τον περιορισμό της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η παράταση της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, με τον κ. Μητσοτάκη να δίνει κατευθυντήριες οδηγίες, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες για τυχόν επόμενα βήματα, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.



    ΣΧΟΛΙΑ