• Top Stories

    Τι είπε ο Γιάννης Κουρτάκης των Παραπολιτικών στην Βουλή για τα δάνεια των ΜΜΕ

    • NewsRoom
    Κουρτάκης

    Ο Γιάννης Κουρτάκης στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής.


    Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ κατέθεσε ο εκδότης των  Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης λέγοντας ξεκάθαρα ότι τα δάνεια της επιχείρησης είναι ενήμερα, εξυπηρετούνται κανονικά και μάλιστα το δάνεια από την Εθινική Τράπεζα θα αποκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2016 αντί για τον Ιανουάριο του 2019, όπως αρχικά προβλεπόταν. “Όλα τα δάνειά μας είναι ενήμερα” ανέφερε ο εκδότης των Παραπολιτικών καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

    Όπως τόνισε ο Γ. Κουρτάκης ο Όμιλος των Παραπολιτικών είναι μια νοικοκυρεμένη εταιρεία η οποία σε πολύ δύσκολες συνθήκες δείχνει κερδοφορία.

    “Είμαστε μια νοικοκυρεμένη εταιρεία που ξεκίνησε σε πολύ δύσκολη συγκυρία. Είχε ξεκινήσει η καταιγίδα στην οικονομία και η καταιγίδα στα μίντια. Επένδυσα το σύνολο της περιουσίας μου. Η δική μου πρόβλεψη  ήταν η εφημερίδα να πουλάει 10-12.000 φύλλα. Το 1ο φύλλο πούλησε 33.000 του δεύτερο 38.000, το τρίτο 48.000. Ο μ.ο κυκλοφορίας  τον πρώτο χρόνο ήταν 35.000 φύλλα και τον δεύτερο 41.000 φύλλα. Για να καταλάβετε τι σας λέω η αρχική υπόσχεση του πρακτορείου Τύπου ήταν ότι θα πάρω προκαταβολή 300.000 ευρώ έναντι της κυκλοφορίας.

    Η κυκλοφορία της εφημερίδας όμως ανάγκασε το πρακτορείο και να ανεβάσει την προκαταβολή στις  600.000 ευρώ” είπε ο κ. Κουρτάκης και πρόσθεσε ότι ο όμιλος σημείωσε πέρσι κερδοφορία και τα φετινά στοιχεία δείχνουν ότι η κερδοφορία θα διπλασιαστεί.

    Ο Γιάννης Κουρτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών αναφέρθηκε τόσο στον φυγόδικο επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη και τις σχέσεις του με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, όσο και στον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΙ.

    “Να κληθούν Κυριακίδης και Φιλιππάκης στην Εξεταστική”

    • Θα ήμουν χαρούμενος αν είχε κληθεί ο εκδότης της εφημερίδας Δημοκρατία για ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά -οικονομικά σκάνδαλα, αυτό της PROTON BANK.
    • Εδώ και δύο χρόνια αναδεικνύω το σκάνδαλο της PROTON. Πριν από ένα μήνα αναδείξαμε ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος πήρε 9+2 εκατομμύρια ευρώ από τον κ. Κυριακίδη ο οποίος τα είχε πάρει από πρότον.
    • Θα ήμουν χαρούμενος αν εδώ καλούνται επιχειρηματίες
    • Θα ήθελα να δω τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τριανταφυλλόπουλο στην εξεταστική .

    Στο θέμα που προέκυψε με τις δραστηριότητες Φιλιππάκη-Κυριακίδη επανήλθε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος απευθύνοντας ερωτήματα στον Γ. Κουρτάκη.

    “Η Proton ανακεφαλαιοποιήθηκε από το ΤΕΚΕ. Πήραμε από εκεί 860 εκατομμύρια επί Βενιζέλου και τα δώσαμε στην ΠΡΟΤΟΝ. Προκύπτει ότι σώζουμε σαν κράτος μια τράπεζα επικαλούμενοι το επείγον της κατάστασης της ανακεφαλαιοποιήσεως. Χρηματοδοτούσαν ΜΜΕ με λεφτά άλλων τα οποία έγιναν στο τέλος θαλασσοδάνεια. Ο λαός ανακεφαλαιοποίησε τράπεζες από υστέρημά του Γιατί κατά τη γνώμη σας συνέβη αυτό; Ποιο το συμφέρον μιας τράπεζας να δώσει θαλασσοδάνεια,” ρώτησε ο βουλευτής.

    Γιάννης Κουρτάκης:

    “Σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε. Δεν μπορώ να γνωρίζω. Δεν είχα συναλλαγες ούτε με Κυριακίδη ούτε με άλλο επιχειρηματία. Μπορείτε να καλέσετε τον κ.Φιλιππάκη να σας πει πως έγιναν οι αγοραπωλησίες της εταιρείας του. Έχει κάνει συναλλαγές με offshore με τον κ. Κυριακίδη και χαμένο είναι το δημόσιο. Όπως και ο κ. Τριανταφυλλόπουλος. Ο Κυριακίδης δανείστηκε 11 εκατ ευρώ , τα έδωσε στον κ. Τριανταφυλλόπουλο για να πάρει μερίδιο στη VETO και μετά από ένα μήνα η VETO  ανέστειλε την κυκλοφορία της. “

    Δημήτρης Καμμένος:  Πως βλέπετε τον ανταγωνισμό με τα παλιά τζάκια

    Γιάννης Κουρτάκης: Το αθέμιτο προκύπτει από το ότι οι συγκεκριμένοι εκδότες είχαν για ένα μεγάλο διάστημα προνομιακή μεταχείριση από τα ίδια τους τα κανάλια. Για εμάς το μεγαλύτερο έξοδο ήταν η διαφήμιση της εφημερίδας. Ήταν περίπου 1,2 εκατ ευρώ, Ο κ. Μπόμπολας και ο κ. Ψυχάρης δεν πλήρωναν στο ΜΕΓΚΑ διαφήμιση για τα μέσα τους. Όπως και ο κ. Αλαφούζος

    Κουρτάκης-“Ισχύουν οι εγγυησεις Αλαφουζου μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του;”

    • Ο κ. Αλαφούζος έχει βάλει εγγύηση για τα δάνεια στα ΜΜΕ
    • Αυτή τη στιγμή έχουν δεσμευθεί οι προσωπικοί λογαριασμοί του. Από τη στιγμή που έχουν δεσμευθεί οι προσωπικοί λογαριασμοί οι προσωπικές εγγυήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν;

    Επανερχόμενος στο θέμα του Γιάννη Αλαφούζου και των λογαριασμών του μετά από ερώτημα του Νίκου Νικολόπουλου είπε χαρακτηριστικά:

    “Να γίνει ερώτημα προς την Εθνική Τράπεζα αν μετά τη δικαστική εξέλιξη που έχει πάρει η υπόθεση Αλαφούζου τίθεται ζήτημα για τις προσωπικές εγγυήσεις Η Δικαιοσύνη ερευνά τον κ. Αλαφούζο  είναι από τους πιο επιφανείς φοροφυγάδες όπως ο κ. Αθανασίου λέει στο πόρισμά του. Υπάρχει ποσό 63 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο ερευνάται από Δικαιοσύνη για αδίκημα φοροδιαφυγής.”

    “Ο Σαμαράς με πήρε τηλέφωνο να κατεβάσω ηχητικό από το σάιτ”

    Ο εκδότης των Παραπολιτικών αποκάλυψε επίσης παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αφορμή ηχητικό απόσπασμα που είχε αναρτηθεί στο σαιτ στο οποίο φερόταν να μιλάει ο πρώην πρωθυπουργός και να αναφέρεται σε “ψηλό Παναθηναϊκάκια”.

    • Είχε αναρτηθεί το ηχητικό.
    • Επικοινώνησε ο Σαμαράς και μου είπε να κατεβεί από το σάιτ
    • Ο ίδιος επικοινώνησε μαζί μου μάλιστα.
    • Την ίδια ημέρα με έχει πάρει. Απογευματινή ώρα. Μου είπε ότι είναι αθλιότητα και ήθελε να κατεβεί από το σάιτ γιατί δεν ήταν η δική του φωνή.
    • Γνωρίζω την πολύ στενή σχέση πρώην πρωθυπουργού με Ντογιάκο τον οποίο αποκαλούσε και “ψηλό Παναθηναϊκάκια”. Στην απέναντι άκρη ήταν ο κουμπάρος του κ. Ντογιάκου ο κ. Γεράκης. Ο κ. Ντογιάκος είναι γνωστό ότι διατηρεί καλές σχέσεις με Βγενόπουλο και Πατέρα. Κάποιοι λένε ότι ο γιος Ντογιάκου εργάζεται στις επιχειρήσεις Πατέρα. Κάποιοι άλλοι λένε ότι ο Πατέρας φιλοξενεί Ντογιάκο σε καμπάνα στον Αστέρα.
    • Κι επειδή χθες είχαμε εξέλιξη με τον κο Μαρινάκη να καταλάβουμε πόσο αντικειμενικός είναι ο κ. Ντογιάκος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την τοποθέτηση του Γιάννη Κουρτάκη ο Ηλίας Κασιδιάρης ζήτησε την κλήτευση του Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Ντογιάκος έχει στοχοποιήσει τα Παραπολιτικά επειδή άνοιξαν ένα φάκελο που τον αφορά” απάντησε ο Γιάννης Κουρτάκηυς απαντώντας σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά.

    Σε ερώτηση του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου για το αν έγιναν ενέργειες περιστολής δαπανών ο εκδότης των Παραπολιτικών απάντησε.

    “Ξεκινήσαμε με δύο άτομα και σήμερα η επιχείρηση απασχολεί 256. Κινούμαστε σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από ό,τι το σύνολο των ΜΜΕ. Ο όμιλος μας έχει αυξητική και επενδυτική τάση. “

    Ο εκδότης των Παραπολιτικών ξεκίνησε την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

    “Η Επιτροπή σας με κάλεσε να εξετασθώ ως μάρτυς για τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρεία μου με την επωνυμία “ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ” η οποία εκμεταλλεύεται το ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.
    Σχετικά σας ενημερώνω ότι έχω συνάψει  σύμβαση πίστωσης  με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό την 04-02-2014 με την Εθνική Τράπεζα, δυνάμει της οποίας η τελευταία παρείχε στην εταιρεία ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ πίστωση μέχρι του ποσού των 960.000 ευρώ, ενώ εν τέλει η πίστωση που δόθηκε στην εταιρεία ανήλθε στο ποσό των 800.000 ευρώ. Σημειώνεται δε ότι το μη λήξιπρόθεσμο και ενήμερο υπόλοιπο του ανωτέρω δανείου, ανέρχεται σήμερα στο ποσό  των 110.083,47 ευρώ. Για το δάνειο διενεργείται δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας προκαταρκτική εξέταση ενώπιον του 13ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, έχω δε την ιδιότητα του υπόπτου στην εν λόγω υπόθεση. Κατόπιν τούτου και κατ’εφαρμογή του άρθρου 223 του ΚΠΔ σας ενημερώνω ότι θα παράσχω εξγήσεις σχετικά  ενώπιον του φυσικού μου δικαστού και δεν είναι δυνατόν να διατηρώ διπλή ιδιότητα και υπόπτου και μάρτυρα για την αυτή υπόθεση.

    Το δάνειο το οποίο συνήφθη στις 4//2/2014 είχε ως χρόνο αποπληρωμής 4/2/2019 και κατόπιν δικής μ27/12/2016 . Θα αποπληρωθεί δυομισι χρόνια νωρίτερα από την αρχική σύμβαση. “

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ipourgio-ikonomikon-ellada-etimazete-na-vgi-stis-agores/72343



    ΣΧΟΛΙΑ