• Top Stories

    Θρίλερ με τον πρόεδρο της Interpol: Έστειλε στη σύζυγό του φωτογραφία με μαχαίρι

    • NewsRoom

    Ο αγνοούμενος πρόεδρος της Interpol, Μενγκ Χόνγκγουέι


    Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του προέδρου της Interpol, καθώς σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Μενγκ Χόνγκγουέι της έστειλε στο κινητό ένα εικονίδιο με μαχαίρι λίγο πριν εξαφανισθεί στην Κίνα.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λυόν, η Γκρέις Μενγκ εκτίμησε ότι με την αποστολή αυτού του μηνύματος ο σύζυγός της ήθελε να της δείξει ότι κινδυνεύει.

    Την ίδια στιγμή, οι κινεζικές Αρχές και συγκεκριμένα ο τομέας διαφθοράς του Κομμουνιστικού Κόμματος δηλώνει ότι ο κ. Μενγκ, που είναι επίσης υφυπουργός Δημοσίας Τάξης στην Κίνα, εξετάζεται ως «ύποπτος για παραβίαση του νόμου και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο ανάκρισης και ελέγχου».

    Πιο συγκεκριμένα, το Πεκίνο γνωστοποίησε ότι ο Χονγκγουέι «δωροδοκήθηκε», χωρίς όμως να διευκρινίσει άλλα σχετικά με την κατηγορία αυτή. Η ανακοίνωση αυτή παρουσιάζεται ως απολογισμός σημερινής συνόδου του πυρήνα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

    Στο κείμενο δεν διευκρινίζεται εξάλλου αν οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Μενγκ αφορούν τα καθήκοντα του υφυπουργού ή του προέδρου της Interpol. Επίσης δεν διευκρινίζεται αν τέθηκε ή όχι υπό κράτηση.

    Στο μεταξύ η Interpol αναφέρει ότι ο Μενγκ έχει παραιτηθεί από πρόεδρος της Interpol, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Υπηρεσία εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία ζητεί διευκρινίσεις από την Κίνα μετά την εξαφάνιση του κ. Μενγκ.

    «Η Interpol έχει ζητήσει μέσω της επίσημης οδού από τις αρχές της Κίνας να παράσχει εξηγήσεις για την κατάσταση του προέδρου της Υπηρεσίας,  Μενγκ Χόνγκγουει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η κ. Μενγκ δεν είχε καμία επαφή με τον σύζυγό της, από την ημέρα που έλαβε τη φωτογραφία του μαχαιριού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξηγήσεις από την Κίνα ζητά η Ιντερπόλ για την μυστηριώδη εξαφάνιση του προέδρου της

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι συμβαίνει με την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του προέδρου της Ιντερπόλ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγνοείται ο επικεφαλής της Ιντερπόλ



    ΣΧΟΛΙΑ