• Κοινωνία

    Θλίψη στο χώρο της μουσικής: Πέθανε ο Θεόδωρος Αντωνίου

    • NewsRoom


    Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Θεόδωρος Αντωνίου ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες της γενιάς του, αρχιμουσικός και μουσικός παιδαγωγός.

    Ο Θ. Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατείχε τις θέσεις διδασκαλίας σε Πανεπιστήμιο του Στάνφορτ, στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα, και στη Φιλαδέλφεια Μουσική Ακαδημία. Μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του καθηγητή σύνθεσης μεταξύ του προσωπικού, στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, όπου υπηρέτησε από το 1978. Τα έργα του ποικίλουν από όπερες και χορωδιακά, έργα μουσικής δωματίου, από τον κινηματογράφο και το θέατρο, μουσική για σόλο ορχηστρικά έργα.

    Εκτός από την καριέρα του ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας, που κατέχει επίσης τη θέση του καθηγητή σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης Η εκπαίδευση toy περιελάμβανε σπουδές στο βιολί, φωνητική και σύνθεση στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, το Ελληνικό Ωδείο και τη διεξαγωγή τόσο στο Hochschule für Musik και στο Διεθνές Μουσικό Κέντρο στο κέντρο της πόλης: Ντάρμσταντ . Ήταν μέλος της Ακαδημίας Αθηνών . Το 2004, τιμήθηκε με το Βραβείο Herder από το Alfred Toepfer Stiftung F. V. S.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH: Σύλληψη είκοσι ατόμων για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παιχνίδια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικογραφία σε βάρος 54 χρόνου για καλλιέργεια 73 δενδρυλλίων κάνναβης



    ΣΧΟΛΙΑ