• ΥΓΕΙΑ

    Θεσσαλονίκη: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Ρεκόρ εισαγωγών στο Παπαγεωργίου

    • NewsRoom
    Θεσσαλονίκη: Ασφυξία στα νοσοκομεία - Ρεκόρ εισαγωγών στο Παπαγεωργίου


    Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, με τους γιατρούς να εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

    Όπως λένε, κάθε εφημερία είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

    Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στα επείγοντα περιστατικά, ενώ για μια ακόμη φορά η εφημερία νοσοκομείου της πόλης έκλεισε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες, ενώ 7 ασθενείς είναι σε αναμονή για να μπουν στη μονάδα.

    Μάλιστα, καταγράφηκε ρεκόρ στις εισαγωγές για το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Η αναμονή έξω ήταν πάρα πολύ μεγάλη, εικόνα που είχε να παρατηρηθεί πολλούς μήνες.

    Στο μεταξύ, ξεκίνησε σήμερα η εφημερία στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με όλες τις ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες.

    Σύμφωνα με τους γιατρούς, αν η κατάσταση συνεχίσει να εξελλίσεται με τον ίδιο ρυθμό, τότε ο φετινός Νοέμβριος θα είναι πολύ δυσκολότερος από τον περυσινό.

    Όπως ανέφερε στη Voria.gr o επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Παπαστεργίου, συνολικά έγιναν 42 εισαγωγές, ενώ περίπου 500 πολίτες επισκέφτηκαν τα ΤΕΠ – Covid και κοινής νοσηλείας.

    Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε στη Voria.gr πως και οι 25 κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες, ενώ άλλοι επτά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους.

    «Πάμε για τα περσινά και βάλε», σχολίασε, τονίζοντας πως τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι ανεπαρκή, ενώ ακόμα και αυτά που λαμβάνονται δεν τα τηρεί κανείς.

    Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στο facebook, στην οποία σημειώνει: «Παίδες, αν η βραδυνή εξέλιξη της εφημερίας, είναι ανάλογη της απογευματινής, ο περυσινός Νοέμβριος θα μοιάζει “παιδική χαρά”».

    Διαβάστε επίσης:

    Οι τσιμπημένες τιμές και η πρώτη νόσος, που θα αντιμετωπίσουν τα νέα χάπια για τον κορoνοϊό

    Οι λόγοι για τους οποίους μειώθηκε η συνταγογράφηση ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της πανδημίας

     



    ΣΧΟΛΙΑ