ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι τρέχει με την Κεφαλογιάννη, γιατί πήγε ο Πανάρας στη Βουλή, ο Ψηλός, η Σοφία και τα fake news, ο Τασούλας και ο Καρυωτάκης και ελληνικά Rafale στη Μέκκα
«Όσοι δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι»
Από την 1η Φεβρουαρίου θα λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους επτά μήνες για όλους τους ενήλικες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα, την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον και την πορεία των εμβολιασμών μίλησε στον Ant1 ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.
Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, από 1η Φεβρουαρίου λήγει η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες.
Όπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης, η ισχύς του πιστοποιητικού με δύο δόσεις θα διαρκεί επτά μήνες, ωστόσο δεν επηρρεάζεται στους επτά μήνες η ισχύς του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ταξίδια στην Ευρώπη.
Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι περίπου 500.000 άτομα δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.
Αναφορικά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων.
Για το πρόβλημα που προέκυψε με τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως όσοι δεν πρόλαβαν να βρουν στα φαρμακεία θα βρουν στις σχολικές μονάδες. «Οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test, άρα δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων».
Ο κ. Πλεύρης γνωστοποίησε επίσης ότι από Δευτέρα θα διατεθούν 300 κλίνες Covid σε ιδιωτικές κλινικές.
Διαβάστε επίσης
Θάνος Πλεύρης: Επιπλέον 800 κλίνες Covid στην Αττική
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανθεκτικότητα στις κορυφαίες οικονομίες της Ευρώπης παρά την εμπορική αναταραχή
- ΔΥΠΑ: Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στο Βόλο
- «Έκλεισε» το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας: Πότε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν
- Swatch: «Ανάσα» αισιοδοξίας από την αύξηση των πωλήσεων – Θετικές προοπτικές το 2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.