• ΥΓΕΙΑ

    Θανάσης Κοντογεώργης: Πάνω από 27 εκατ. self test  έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα – Για ποιους θα συνεχιστεί η διάθεση τους

    Θανάσης Κοντογεώργης

    Θανάσης Κοντογεώργης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης


    Πάνω από 27 εκατομμύρια self test έχουν διατεθεί δωρεάν μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, ανέφερε μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

    Όπως ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης, η διάθεση των self test θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι, για συγκεκριμένους κλάδους όπως ο τουρισμός, η εστίαση, αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες.

    Αναφορικά με τα κανάλια διάθεσής των self test, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε πως διευρυνθούν και πως εξετάζονται όλες οι πιθανότητες, ακόμα και η διάθεση από τα σούπερ-μάρκετ. Ωστόσο έσπευσε να προσθέσει πως δεν έχει αποκλειστεί η συνεργασία με τους φαρμακοποιούς που το επιθυμούν.

    Τόνισε ωστόσο πως εφόσον συνεχιστεί η ύφεση της πανδημίας, μέσα στον Ιούλιο, μετά και από συνεννόηση με τις αρμόδιες επιτροπές, θα είναι σε θέση να πουν  ότι και για τους εμβολιασμένους δεν θα είναι απαραίτητη η διάθεση self test.

    Δήλωσε ακόμη ότι στις αρχές τις εβδομάδας, Δευτέρα με Τρίτη, θα αξιολογηθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.

    Για τη επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία και τον καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι η προχωρά σημαντικά, καθώς ένας στους τρεις έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και ένα στους δυο είναι εμβολιασμένος με τη μια δόση. Τόνισε δε ότι τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα είμαστε σε ένα κάλο επίπεδο σε όλα τα νησιά.



    ΣΧΟΛΙΑ