• Top Stories

    Τεράστιο φιάσκο στον ΟΑΣΑ: Έχασαν τα προσωπικά στοιχεία 3.000 επιβατών

    • NewsRoom
    οασα


    Ολοσχερή καταστροφή 3.000 εγγράφων με προσωπικά στοιχεία τα οποία προορίζονταν για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου και βρίσκονταν στο κέντρο επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ προκάλεσε η δολιοφθορά που προξένησαν άγνωστοι στις αρχές Δεκεμβρίου, στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα.

    Για την καταστροφή των στοιχείων που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την ΟΤΟΕ αλλά και άλλους επαγγελματικούς φορείς για μαζική έκδοση καρτών, ενημέρωσε ετεροχρονισμένα (στις 27 Δεκεμβρίου) το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων η διοίκηση του ΟΑΣΑ.

    Με επιστολή που υπογράφει ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης, ο Οργανισμός αποκαλύπτει την καταστροφή των δεδομένων και καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε επανυποβολή των στοιχείων στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ.

    «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης.

    Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.

    Στο κέντρο με  δυναμικότητα εκτύπωσης 12.000 κάρτες ημερησίως εκτυπώνονται αντίστοιχες κάρτες και άλλων φορέων όπως η ΑΔΕΔΥ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ κ.α. Για αυτό και δεν αποκλείεται ο αριθμός των κατεστραμμένων φακέλων να είναι μεγαλύτερος. Με τις μαζικές αποστολές οι φορείς μπορεί να πετύχουν από τον ΟΑΣΑ έκπτωση έως και 25% στις κάρτες.

    Η διοίκηση του ΟΑΣΑ υποστηρίζει ότι δεν διέρρευσαν στοιχεία, αφού οι φάκελοι κάηκαν και ότι  τα προβλήματα που προκάλεσε η δολιοφθορά αντιμετωπίζονται, καθώς η ΟΤΟΕ έχει ξεκινήσει νέα μαζική αποστολή στοιχείων.

    Σημειώνεται πάντως ότι για την επίθεση στον ΟΑΣΑ υπήρξε επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού στις 2 Δεκεμβρίου, από την οποία όμως αποσιωπήθηκε η καταστροφή των δεδομένων. Το δελτίο που είχε εκδώσει εκείνες τις μέρες ο Οργανισμός, έκανε λόγο για προσπάθεια πυρπόλησης του κέντρου επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών που «χάρη στην παρέμβαση της Πυροσβεστικής αποσοβήθηκαν τα χειρότερα».



    ΣΧΟΛΙΑ