• Κοινωνία

    Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ ο αντεμβολιαστής δικηγόρος που διώκεται από τις Αρχές

    Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ ο αντεμβολιαστής δικηγόρος που διώκεται από τις Αρχές


    Μετά τις ποινικές, τώρα και με ενδεχόμενες πειθαρχικές, ευθύνες βρίσκεται αντιμέτωπος ο γνωστός αντιεμβολιαστής δικηγόρος, ο οποίος παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

    Ο κίνδυνος για επιβολή  πειθαρχικής ποινής έρχεται μετά τη γνωστοποίηση στο ΔΣΑ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών της ποινικής δίωξης που χθες ασκήθηκε στο δικηγόρο.

    Κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση που αφορά θέματα δημόσιας υγείας εν καιρώ πανδημίας.

    Μετά από καταγγελία σε βάρος του αρνητή δικηγόρου και τα προσκομιζόμενα βίντεο στα οποία ο ίδιος… διακηρύσσει τις…. αμφιβολίες του για την επικινδυνότητα του ιού, την ανάγκη διασωλήνωσης και εμβολιασμού, η Εισαγγελία προχώρησε σε κατεπείγουσα έρευνα, με απότοκο την άσκηση της πλημμεληματικής δίωξης.

    Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για τον προσδιορισμό της δίκης του δικηγόρου στο Εφετείο, λόγω ειδικής δωσιδικίας.

    Εάν ο κατηγορούμενος δεν προβάλει αντιρρήσεις για την απευθείας παραπομπή του, σύντομα θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

    Σε περίπτωση ποινικής καταδίκης του (ανώτατη προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης 5 έτη και επιπλέον χρηματική ποινή), τότε κινδυνεύει και με πειθαρχική “καταδίκη” από το Σύλλογο του,  με ποινή που μπορεί να είναι μία απλή επίπληξη και να φτάσει στην προσωρινή αφαίρεση της  άδειας δικηγορίας.

    Διαβάστε επίσης

    Πώς διαμορφώνονται τα μερίδια της προμήθειας φυσικού αερίου για οικιακούς πελάτες το 2021

    Μητσοτάκης στον Πρόεδρο των Βιομηχάνων Βρετανίας: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις

    Μητσοτάκης στον Πρόεδρο των Βιομηχάνων Βρετανίας: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ