• Κοινωνία

    Στην «κατάψυξη» η Βόρεια Ελλάδα: Στους -17 βαθμούς η θερμοκρασία στο Νευροκόπι

    • NewsRoom
    xionias


    Το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Τηλέμαχος» σαρώνει τη χώρα με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατά πολύ κάτω από το μηδέν. Στη Βόρεια Ελλάδα επικρατούν ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Στη Χαλκιδική αναμένονται για σήμερα κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις, ενώ αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφονται σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, με πιο χαμηλές να σημειώνονται στο Νευροκόπι Δράμας, όπου ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους -17 βαθμούς Κελσίου, και στην Ορεστιάδα στους -9 βαθμοί.

    Την ίδια ώρα επιμένει το τσουχτερό κρύο στη Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου από νωρίς καταγράφονται αρνητικές θερμοκρασίες. Στα Γρεβενά τις πρωινές ώρες ο υδράργυρος έδειξε -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε Φλώρινα και Πτολεμαΐδα -9 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία βρίσκεται στους 0 βαθμούς και επικρατούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ υπάρχει πιθανότατα για πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις. Το χιόνι των τελευταίων ημερών και ο πάγος ταλαιπωρούν αρκετούς Θεσσαλονικείς κυρίως περιφερειακών δήμων, ενώ δρόμοι και πεζοδρόμια έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια.

    Κλειστοί εξακολουθούν να είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου-Ωραιοκάστρου. Αντίθετα, κανονικά λειτουργεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

    Αισθητό είναι το κρύο και στις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου σε πολλές ορεινές περιοχές η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα.

    Το ίδιο ισχύει σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαγευτικές εικόνες από την χιονισμένη Τήνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη λόγω κακοκαιρίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας σήμερα – Πού θα «χτυπήσει» ο «Τηλέμαχος»



    ΣΧΟΛΙΑ