• Top Stories

    Στη μέγγενη της υπόθεσης Πετσίτη το Μαξίμου

    • NewsRoom


    Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την υπόθεση Πετσίτη, με τη ΝΔ να εντείνει τις πιέσεις της προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα λόγω της φιλικής σχέσης του Μανώλη Πετσίτη με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για την παραίτηση υψηλόβαθμου υπαλλήλου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η ΝΔ καλεί και την προϊσταμένη της Αρχής Άννα Ζαΐρη στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

    Την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου δεν δίνει απαντήσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος «άδειασε» τον Μ. Πετσίτη τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας για λογαριασμό της κυβέρνησης, ενώ άπλωσε δίχτυ ασφαλείας για τον Νίκο Παππά. Έκανε λόγο για «ατομική ευθύνη» του Μ. Πετσίτη, αλλά και για fake news των μέσων ενημέρωσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    «Ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο, από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν, σχετίστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε ανοιχτά» ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ραδιόφωνο 24/7.

    «Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι γνωρίζω τον κ. Πετσίτη» δήλωνε τον Δεκέμβριο ο Ν. Παππάς προσθέτοντας ότι «υπήρξε συνεργασία, σε εθελοντική βάση και κατόπιν απομακρύνθηκε και εργάστηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα συγκρούστηκαν με την κυβέρνηση».

    ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν νέες ερωτήσεις χθες στη Βουλή τόσο για τις νέες αποκαλύψεις σχετικά με τους λογαριασμούς Πετσίτη, όσο και για την απομάκρυνση του υπαλλήλου που ήλεγχε μεταξύ άλλων τις υποθέσεις ELFE-Λαυρεντιάδη.

    Ωστόσο, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος χαρακτηρίζει διαστρεβλωμένες τις πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για εντοπισμό ύποπτων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο, τα οποία δεν δικαιολογούνται.

    Η Αρχή, που ελέγχει τους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, έχει αποστείλει για τον κ. Πετσίτη ανάλογο αίτημα και στην Κύπρο, στην αντίστοιχη Αρχή για το Ξέπλυμα.

    Σε ανακοίνωσή της, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εμμέσως διαψεύδει ότι της έχουν αποσταλεί στοιχεία για λογαριασμούς του κ. Πετσίτη από την Κύπρο και αφήνει αιχμές για διαρροή πληροφοριών που στοχεύουν να πλήξουν τις υπό εξέλιξη έρευνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε ξένες τράπεζες ψάχνουν από το 2018 τις κινήσεις του χρήματος για Πετσίτη-Λαυρεντιάδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Πετσίτη: Η ΝΔ καλεί για εξηγήσεις στη Βουλή την Πρόεδρο της Αρχής για το Βρώμικο Χρήμα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: «Διαστρεβλωμένες» οι διαρροές για την υπόθεση Πετσίτη



    ΣΧΟΛΙΑ