• Κοινωνία

    Στη φυλακή η Γερμανίδα για τη δολοφονία του μεσίτη στο Χαλάνδρι – Τι λέει στο υπόμνημα της

    Ο 64χρονος μεσίτης που δολοφονήθηκε στο Χαλάνδρι


    Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει η 56χρονη Γερμανίδα για τη δολοφονία του 64χρονου μεσίτη Γιάννη Βλαντικα στο Χαλάνδρι. Μετά την πολύωρη απολογία της, ανακριτής και εισαγγελέας την έκριναν προφυλακιστέα.

    «Δεν έχω κάνει κακό στο σύντροφό μου», υποστήριξε απολογούμενη η 56χρονη S.K. που ομολόγησε και ενώπιον του ανακριτή ότι έδωσε μεγάλο αριθμό ηρεμιστικών χαπιών στον μεσίτη, αρνήθηκε ωστόσο ότι με την πράξη της, σκοπό είχε να τον σκοτώσει.

    Στο απολογητικό της υπόμνημα αποδέχεται μόνο την κατηγορία της περιύβρισης νεκρού και υποστηρίζει:

    «Οι ενοχές μου με βαραίνουν επειδή δεν ειδοποίησα κάποιον όταν φαινόταν άρρωστος αλλά κυρίως στο μετέπειτα παραλήρημα μου . Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που «έλιωνε» καθημερινά για 20 ημέρες . Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι «έφυγε» και του συμπεριφερόμουν σα να είναι ζωντανός . Τον έπλενα και τον καθάριζα γιατί δεν του άξιζε αυτή η εικόνα . Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης .

    Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη»,

    Η 56χρονη υποστηρίζει ότι δεν είχε σκοπό να διαφύγει στο εξωτερικό για να μη λογοδοτήσει για τις πράξεις της. Υποστηρίζει στο υπόμνημα της:

    «Μετά το σκοτεινότερο συμβάν της ζωής μου επέστρεψα στη Γερμανία για να δω τα παιδιά μου. Έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δώσω εξηγήσεις , να φυλακιστώ ή ό,τι άλλο προβλέπεται για να εξιλεωθώ για το βάρος απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη μου αγάπη .

    Είχα την απόλυτη δυνατότητα να διαφύγω ή να κρυφτώ – να πάω σε μακρυνή χώρα . Δεν το διανοήθηκα ποτέ . Έμπρακτα αποδεικνύω τη μεταμέλειά μου επιστρέφοντας στην Ελλάδα , με το προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο πάντα ανοικτό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενεργά . Ταξιδεψα και επέστρεψα αεροπορικώς , επικοινώνησα με την πρεσβεία για νομική αρωγή και η προσαγωγή μου στην αστυνομία ήταν τυχαίο γεγονός αφού θα πήγαινα οπωσδήποτε μόνη μου».

    Η Γερμανίδα υποστηρίζει ότι ο σύντροφος της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θάνατος του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, αυτό θα αποδειχθεί μόνο με την ιατροδικαστική εξέταση. Στο υπόμνημα της υποστηρίζει:

    «Κατηγορούμαι για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αποκλειστικά και μόνο μέσω σεναρίων και επίσης αποκλειστικά και μόνο λόγω της δικής μου απολογίας . Αποδέχτηκα την χορήγηση ηρεμιστικών χαπιών στο θύμα – μετά από δική του παράκληση –και εγώ λόγω της έντασης του καυγά που έχω αναφέρει του χορήγησα χωρίς να το ξέρει παραπάνω ποσότητα . Μόνος μου σκοπός ήταν να τον κατευνάσω και όχι να τον σκοτώσω . Ουδέποτε σκέφτηκα ή αποδέχτηκα το ενδεχόμενο θανάτου του από τα ηρεμιστικά χάπια .

    Επέφεραν τα χάπια το θάνατο του άτυχου άνδρα ; Εντοπίστηκε η αιτιώδης συνάφεια μεταξύ της πράξης μου και του θανάτου; Εν τέλει ο βεβαρημένος από το παρελθόν με πολλά προβλήματα υγείας και βηματοδότη από τι απεβίωσε όταν δεν υφίσταται ακόμα στη σχηματισθείσα σε βάρος μου δικογραφία ιατροδικαστική έκθεση με αιτία θανάτου; Είναι σίγουρο ότι του έδωσα ηρεμιστικά χάπια και όχι κάποιο άλλο σκεύασμα που λάμβανε από τα δεκάδες ;»

    Η κατηγορούμενη αρνείται ότι έπνιξε ή επιχείρησε να πνίξει τον σύντροφό της. Όπως λέει, πριν ακόμα διαβάσει στο διαβιβαστικό της αστυνομίας ότι εντοπίστηκε μία διήθηση στο χείλος του θύματος, η οποία συνάδει με προσπάθεια να κλείσει κάποιος το στόμα του ατόμου , εκείνη ήδη είχε πει στην αστυνομία ότι «ο Γιάννης έπεσε ζαλισμένος στο μπάνιο του σπιτιού και δεν χτύπησε μόνο στο χείλος αλλά και στη μύτη . Αιμοράγησε και τον σκούπιζα εγώ.»

    Η 56χρονη δηλώνει με το υπόμνημα της ότι θέλει να πάει στη φυλακή και παράλληλα ζητά να εξεταστεί «από πραγματογνώμονα ψυχίατρο προκειμένου να γνωματεύσει για την ψυχική της κατάσταση και να εκτιμηθεί η ικανότητα της προς καταλογισμό».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δολοφονία στο Χαλάνδρι: «Ήταν νεκρός, αλλά κοιμόμουν δίπλα του και του μαγείρευα επί δέκα μέρες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε την τελευταία ανάρτηση της Γερμανίδας δολοφόνου του 64χρονου στο Χαλάνδρι
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δολοφονία στο Χαλάνδρι: Εντοπίστηκε και συνελήφθη η Γερμανίδα σύντροφος του θύματος



    ΣΧΟΛΙΑ