• Top Stories

    Συζητήθηκε η αγωγή Σαμαρά κατά του προέδρου της ΟΙΕΛΕ

    antonis samaras

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς


    Απόντος του Αντώνη Σαμαρά συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση 100.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση από επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, το 2018.

    Η επιστολή αφορούσε την απόλυση από κολέγιο της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα.

    Η απόλυση της καθηγήτριας, που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, συνδέθηκε με παρατήρηση που φέρεται να είχε κάνει το 2012 στο γιο του πρώην πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

    Η επιστολή εστάλη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας με αφορμή άρθρο συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, στο οποίο μιλούσε για «άθλια συκοφαντία κατά ενός ανήλικου, προκειμένου να πλήξουν τον πολιτικό τους αντίπαλο».

    «Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η απαντητική επιστολή”, κατέθεσε στο δικαστήριο συγγενής της εκπαιδευτικού. “Αργότερα ήρθε ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουμε εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της».

    Κατά το μάρτυρα,η επιστολή του προέδρου της ΟΙΕΛΕ εστάλη για να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

    Οι δικηγόροι του κ. Σαμαρά δεν εξέτασαν δικό τους μάρτυρα, επικαλέστηκαν ωστόσο συνέντευξη της καθηγήτριας το 2013, σύμφωνα με την οποία η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διε’υθυνση που ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήρια της».

    Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.



    ΣΧΟΛΙΑ