• Top Stories

    Συνεχίζεται το μυστήριο με την μικρή Βαλεντίν – Τι δήλωσε ο πατέρας της για την μεταφορά της στη Γαλλία

    Η 7χρονη Βαλεντίν


    Όλα τα ενδεχόμενα ερευνούν  οι αρχές αναζητώντας απαντήσεις για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την “εξαφάνιση” της μικρής Βαλεντίν.

    Το μεσημέρι ο πατέρας με ακόμα 6 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

    Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε είναι για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού με τον έναν από τους άλλους 6 συλληφθέντες.

    Η κακουργηματική δίωξη σημαίνει αυτόματα ότι ο άνδρας από το Κονγκό θα παραμείνει κρατούμενος τουλάχιστον για τα επόμενα 24ωρα οπότε και οι αρχές ευελπιστούν να έχει τερματιστεί το θρίλερ με το κοριτσάκι.

    Μέχρι τώρα, αστυνομία και εισαγγελείς άκουσαν με επιφύλαξη τα όσα αντιφατικά και αντικρουόμενα τους έχει πει ο φερόμενος ως πατέρας της 7χρονης.

    Είναι ενδεικτικό ότι του ζητήθηκε επίσημο έγγραφο για τη γέννηση της μικρής ώστε να αποδειχθεί ότι εκείνος είναι ο πατέρας της. Ο άνδρας πάντως ξαφνικά ισχυρίζεται τώρα ότι το παιδί του βρίσκεται στη Λυών, μαζί με τη μητέρα του και όχι στο Παρίσι. Αρνείται ωστόσο να αποκαλύψει τη διεύθυνση όπου διαμένει, ισχυριζόμενος ότι δεν τη θυμάται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Όπως φέρεται να υποστήριξε, αυτή του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. Σύμφωνα με τις ιδιες πηγές, ο ίδιος υποστήριξε ότι συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία με συνοδό μια φίλη της φίλης του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα προς τη Βαλεντίν. Το παιδί φαινόταν να είναι καλά, ευδιάθετο και δεν φαινόταν φοβισμένο, ενώ δίπλα του ήταν μια γυναίκα. Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν. Δεν είχε επικοινωνήσει πρόσφατα με τη μητέρα του παιδιού.

    Ο ίδιος μιλώντας λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δε γνώριζε αρχικά πως η μητέρα του παιδιού ζει. Φέρεται να είπε «Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα τον Μάρτιο του 2019 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21 /12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα δίπλα στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα μας.”

    Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής και συνολικά.οι 7 συλληφθέντες για κατά περίπτωση, τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές.

    Και οι επτά παραπέμφθηκαν στον 12ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.



    ΣΧΟΛΙΑ