• Κοινωνία

    Βαλεντίν: Το χρονικό της υπόθεσης, οι αμφιβολίες και τα επόμενα βήματα των Αρχών

    • NewsRoom

    Η 7χρονη Βαλεντίν


    Μακρύ είναι το κουβάρι που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται γύρω από την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Βαλεντίν, μετά τον εντοπισμό της στην Γαλλία και την παραδοχή του πατέρα ότι εκείνος την έστειλε εκεί, σε μία γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η βιολογική μητέρα του παιδιού.

    Οι έρευνες της Αστυνομίας θα συνεχιστούν, έως ότου προκύψουν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την υπόθεση, καθώς ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν, Αμπελκά, να έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις και έχει πει ψέμματα στις Αρχές, με αποτέλεσμα να μην είναι ξεκάθαρο, προς το παρόν, στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, το τι ακριβώς έχει συμβεί.

    Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, μετά την εμφάνιση μίας γυναίκας που βρίσκεται στην Γαλλία και, όπως έγινε γνωστό χθες, ισχυρίζεται ότι είναι η βιολογική μητέρα της Βαλεντίν. Η ίδια υποστήριξε, μάλιστα, ότι εκείνη ήταν που έστειλε συγγενικό της πρόσωπο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την αδερφή της, την περίοδο των Χριστουγέννων, προκειμένου να πάρει το 7χρονο κορίτσι και να το φέρει στην Γαλλία.

    Σε εξέταση DNA θα υποβληθούν οι δύο φερόμενοι γονείς της Βαλεντίν

    Απαραίτητο επόμενο βήμα είναι πλέον η εξακρίβωση της συγγένειας μεταξύ της γυναίκας και του παιδιού, γι’ αυτό και οι Αρχές θα προχωρήσουν σε εξέταση DNA στην γυναίκα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι όντως η μητέρα του παιδιού. Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας φαίνεται να διατηρούν τις αμφιβολίες τους και για τον πατέρα του παιδιού. Για το λόγο αυτό, κατά πάσα πιθανότητα, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα συμμετέχουν στην εξέταση DNA, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την πραγματική σχέση που τους συνδέει.

    Υπενθυμίζεται ότι, πριν τον εντοπισμό της μικρής Βαλεντίν, ο πατέρας του κοριτσιού ισχυριζόταν ότι η μητέρα της είναι νεκρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, ο Αμπλεκά ισχυρίστηκε τελικά ότι είχε ταξιδέψει τον Μάρτιο του 2019 στην Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα της Βαλεντίν, με εκείνη να της ζητά και να κανονίζει να μεταφερθεί το παιδί στη χώρα.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αμπλεκά εξήγησε για την μητέρα ότι αρχικά δεν γνώριζε αν ζει. «Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα, τον Μάρτιο του 2019, να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μόνος μου ένα κοριτσάκι. Το παιδί ταξίδεψε στις 21/12 με διαβατήριο άλλου παιδιού, δεν το πήγα ο ίδιος στο αεροδρόμιο, αλλά φίλη μου και σήμερα το πρωί στη συνομιλία μέσω βιντεοκλήσης η γυναίκα διπλά στο παιδί ήταν η μητέρα του, με την οποία δεν είμαστε παντρεμένοι. Το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε. Ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και με βάρκα στη χώρα μας», φέρεται να είπε ο πατέρας της Βαλεντίν.

    Πώς εμφανίστηκε η μητέρα 

    Η «ανακάλυψη» της φερόμενης ως μητέρας του παιδιού έγινε όταν εμφανίστηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι ένας δικηγόρος, υποστηρίζοντας ότι είναι ο συνήγορος που εκπροσωπεί την μητέρα της μικρής Βαλεντίν. Οι άνθρωποι της Πρεσβείας ειδοποίησαν αμέσως το Αστυνομικό Τμήμα του Saint Etienne, κοντά στην Λυών, όπου διαμένει με την θεία της η 7χρονη Βαλεντίν.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί προσήγαγαν μια γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι που διαμένει η μικρή και ισχυρίστηκε πως είναι η μητέρα του παιδιού.

    Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα ήταν εκείνη που ήρθε τελικά στη Αθήνα τον Δεκέμβριο, προκειμένου να πάρει την Βαλεντίν, χρησιμοποιώντας ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας του παιδιού, καθώς η ίδια βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία και χαρτιά ενός εκ των τριών παιδιών της θείας. Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να ξεγελάσει τις αρχές στα αεροδρόμια Παρισιού και Αθηνών.

    Μετά την μυστηριώδη εμφάνιση της γυναίκας, οι αστυνομικοί στην Αθήνα, ρώτησαν σχετικά τον πατέρα της Βαλεντίν για το εάν βρίσκεται τελικά στην ζωή η μητέρα του παιδιού. Δεν πήραν όμως κάποια απάντηση. Έτσι, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ισχύει ο ισχυρισμός της γυναίκας, ξεκίνησαν οι πληροφορίες ότι θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ωστόσο, η Βαλεντίν ταξίδεψε στη Γαλλία με την ξαδέρφη της γυναίκας του, Ζανέτ.

    Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Βαλεντίν εντοπίστηκε τελικά χθες από τις αρχές στη Λυών και, όπως διαπιστώθηκε, είναι καλά στην υγεία της. Οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του παιδιού έπειτα από μία μαραθώνια κατάθεση του πατέρα. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, τις αρχές φαίνεται να βοήθησε το γεγονός ότι βρέθηκε πάνω στον πατέρα της μικρής Βαλεντίν ένα εισιτήριο για την Γαλλία, οπότε ήταν θέμα χρόνου να ομολογήσει πως το παιδί βρίσκεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη θεία της.

    Χθες, μετά την ομολογία του, ο πατέρας της Βαλεντίν έδωσε τα στοιχεία της θείας και μετά από βιντεοκλήση, οι Αστυνομικοί βεβαιώθηκαν πού βρίσκεται η μικρή. Ο προϊστάμενος της Ποινικής Δίωξης, πριν απαγγείλει κατηγορίες στον πατέρα της Βαλεντίν, έλαβε υπόψη του την βιντεοκλήση του πατέρα με το παιδί, με το κοριτσάκι να δείχνει ευδιάθετο και ήρεμο. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πατέρας, ο ίδιος είχε καθημερινή επαφή με την κόρη του όλο αυτό το διάστημα. Ωστόσο, φοβούμενος τις νομικές συνέπειες, αποφάσισε να δηλώσει εξαφάνιση.

    Ο διάλογος της Βαλεντίν με τον πατέρα της

    «Εγώ έχω το παιδί. Είναι καλά. Είμαι συγγενής» φέρεται να είπε η θεία της μικρής.

    «Είσαι καλά Βαλεντίν; Με ποιους είσαι εκεί;», φέρεται να ρώτησαν οι αστυνομικοί τη μικρή και εκείνη να απάντησε: «Είμαι καλά, είμαι με τη θεία μου».

    Οι Αστυνομικοί ζήτησαν από τον πατέρα της Βαλεντίν να μιλήσει μαζί της, ώστε να βεβαιωθούν ότι είναι καλά.

    «Τι κάνεις Βαλεντίν; Είσαι καλά;», φέρεται να ρώτησε ο πατέρας τη μικρή και εκείνη να απάντησε: «Ναι μπαμπά, είμαι καλά».

    «Ποιος είμαι εγώ;» συνέχισε ο μπαμπάς και η μικρή απάντησε: «Είσαι ο μπαμπάς μου».

    «Θα σε δω σύντομα, σε αγαπώ», φέρεται να είπε ο πατέρας. «Και εγώ σε αγαπώ», απάντησε η Βαλεντίν.

    Ο Εισαγγελέας απήγγειλε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία στον πατέρα της Βαλεντίν. Ο πατέρας της μικρής, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον, οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.



    ΣΧΟΛΙΑ