Top Stories

Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία: Σήμερα οι αποφάσεις για τη «διάσωση» του Πάνου Καμμένου

  • NewsRoom

Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής


Σήμερα αποφασίζει η Βουλή για την συνέχεια που θα δώσει στην θεσμική… φαρσοκωμωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, με πρωταγωνιστές τους Πάνο Καμμένο και  Θανάση Παπαχριστόπουλο, μετά τις απίστευτες ιστορίες με τις γκαζόζες και τα χαλασμένα αυτοκίνητα που διακινήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή Κανονισμού της Βουλής για τις κρίσιμες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της εθνικής αντιπροσωπείας. Επισήμως, η εισήγηση του κ. Βούτση δεν περιλαμβάνει αλλαγή στο άρθρο 15 για την σύνθεση και συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όμως πλήθος σεναρίων κάνουν λόγο για «χειρουργικές» παρεμβάσεις, προκειμένου αφενός να διασωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, αφετέρου να διατηρήσει η κυβέρνηση την δεδηλωμένη, όπως διαμορφώθηκε από τις ετερόκλητες ψήφους που έλαβε στην ψήφο εμπιστοσύνης.

Τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας από την προηγούμενη εβδομάδα ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα όσοι τα προωθούν να προσανατολίζονται σε ηπιότερες κινήσεις.

Σε συνέντευξή του την Κυριακή ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην «οντότητα» των ΚΟ ούτε θα μεταβληθούν τα κατώτατα όρια διατήρησης τους, αλλά θα συζητηθεί η ενίσχυση του ρόλου των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών που όπως είπε γίνεται «νομοθετικά». Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι «δεν συνιστά ουσιώδη αλλαγή» για την λειτουργία του κοινοβουλίου η ενίσχυση του ρόλου των πολιτικών αρχηγών.

Ένα από τα σενάρια που διακινήθηκε τις τελευταίες ημέρες αναφέρει ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα διατηρούν τα προνόμιά τους (μετακλητούς, γραφείο, παρεμβάσεις σε συζητήσεις πολιτικών αρχηγών, ντιμπέιτ κ.α.) ακόμα και αν τους εγκαταλείψουν οι βουλευτές τους και χάσουν την ΚΟ.

Πάντως, ο Πάνος Καμμένος σε tweet την περασμένη εβδομάδα διεμήνυσε ότι δεν θέλει χάρες, για να διατηρήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα ή τα προνόμια του αρχηγού. Ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν συντρέχουν οι λόγοι για διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και πως οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελεί μεθόδευση των Τσίπρα – Βούτση.

«Ο εταίρος μας μέχρι προχθές, ο κύριος πρωθυπουργός, δεν φέρθηκε με εντιμότητα, προτείνοντας σε βουλευτές των ΑΝΕΛ καρέκλες έναντι της ψήφου. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να έχει 151 βουλευτές, αλλά θα έπρεπε αυτοί να εξαγοραστούν από τους ΑΝΕΛ; Δεν υπήρχαν άλλοι από το ΠΑΣΟΚ ή από το Ποτάμι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των ΑΝΕΛ σε κομματική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει:

«Θέλουν να πάρουν και την κοινοβουλευτική ομάδα, κατά παράβαση του κανονισμού; Τους τη χαρίζω, ας την πάρουν. Είναι έντιμο όταν ο Παπαχριστόπουλος παραδίδει την έδρα του καθαρά και στα ίσια να κλαπεί και αυτή, για να κρατηθεί ο Κουίκ υπουργός; Του τον χαρίζω τον Κουίκ αν τον θέλει ο πρωθυπουργός. Αλλά η έδρα της Β’ Αθήνας ανήκει στους ΑΝΕΛ. Έχει υποχρέωση, στο όνομα της έντιμης συνεργασίας που είχαμε, να την επιστρέψει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βούτσης για πρόταση μομφής εναντίον του: Η ΝΔ έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξαναχτυπά ο Καμμένος: Αλέξη, δεν θέλουμε χάρες, εκτός από Ρουβίκωνες υπάρχουν και Έλληνες

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεχίζεται το πανηγύρι: Άλλαξε γνώμη ο Παπαχριστόπουλος – Δεν παραιτείταιΣΧΟΛΙΑ