ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δίκη υποκλοπών: Ο πρώην αντιπρόεδρο της ΑΔΑΕ ανέφερε ότι ο έλεγχος στην ΕΥΠ δεν έδειξε σύνδεση της με το Predator
Νέο γύρο ανακρίσεων για τα αποκαλούμενα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, τα οποία φέρονται να κατέληξαν στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, σηματοδοτεί το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτές τις εφέσεις τόσο του κ.Καρχιμάκη όσο και των δύο συγκατηγορουμένων του – υπαλλήλων της ΕΥΠ και «εξαφάνισε» το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών.
Στο ίδιο βούλευμα περιλαμβάνεται και η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και της σχεδιαζόμενης δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Για αυτό το σκέλος είχαν παραπεμφθεί σε δίκη ο καταζητούμενος Ελληνοαμερικανός πρώην πράκτορας William Basil για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας.
Για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στον κ.Καρχιμάκη, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι πρέπει να εξεταστεί αν τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία αποτελούν απόρρητα έγγραφα κατά την έννοια του άρθρου 146 ΠΚ.
Έτσι, το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει περαιτέρω ανάκριση προκειμένου «να υποβληθεί άμεσα ερώτηση προς την κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού ή του αρμόδιου υπουργού, για το αν τα επίδικα έγγραφα αποτελούν απόρρητα έγγραφα τη γνώση των οποίων δεν επιθυμούσε η κυβέρνηση να επεκτείνει πέραν του κύκλου των προσώπων, τα οποία κατ’ ανάγκην τα γνώριζαν υπηρεσιακώς, η δε κοινολόγηση του περιεχομένου τους μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για τα συμφέροντα της Πολιτείας».
Ο κ.Καρχιμάκης και οι δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ είχαν παραπεμφθεί σε δίκη για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας.
Ο πρώην βουλευτής αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι ζήτησε ή πήρε στα χέρια του απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ. Ενεπλάκη στην υπόθεση μετά από αναφορά πρώην υπαλλήλου της Υπηρεσίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρωτοφανής επίθεση εναντίον της Μελίνας Εμφιετζόγλου: 3 κουκουλοφόροι της ανατίναξαν το ΙΧ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών-Έφτασαν στο γραφείο Τσακαλώτου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ancient Kallos: Δέκα χρόνια ελληνικής κομψότητας αποτυπώνονται στο πρώτο λεύκωμα του οίκου
- Φάρμακα για την παχυσαρκία: Γιατί δεν αδυνατίζουν όλοι – Τι συμβαίνει, ο Πλούταρχος Τζούλης εξηγεί
- Jackaroo: Επεκτείνει τα καταστήματά της στην Ελλάδα και σχεδιάζει διεθνή παρουσία με έμφαση στο νεανικό κοινό
- Οι 2 εκπλήξεις του ΚΜ, το… άλλο ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας και τα τρακτέρ, τι τρέχει με τις φρεγάτες ΜΕΚΟ, η συγκίνηση και ο Δένδιας