ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τήνος: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κακοκαιρία – Δρόμοι άνοιξαν στα δύο, εκτεταμένες ζημιές
Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση έπληξε τη νύχτα τις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακοδονίας. Προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής και Πιερίας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι – κάποιοι μιλούν και για ανεμοστρόβιλο – ξερίζωσαν τουλάχιστον 30 δέντρα από το βουνό, τα οποία μαζί με φερτά υλικά από τη βροχή παρασύρθηκαν στο οδόστρωμα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο επαρχιακός δρόμος Πευκοχωρίου – Κανίστρου έκλεισε για μία ώρα περίπου καθώς κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με μηχανήματα, επιχειρούσαν για την απομάκρυνση κορμών και φερτών υλικών και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Ένα δέντρο έπεσε πάνω σε τροχόσπιτο στο οποίο διέμεναν δύο άτομα. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ το ζευγάρι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και ακολούθως στο νοσοκομείο Πολυγύρου, με ελαφρές κακώσεις των άκρων.
Στην Πιερία το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε περίπου 40 κλήσεις για βοήθεια. Κλιμάκια πυροσβεστών επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για την απομάκρυνση ανθρώπων μέσα από τα οχήματά τους, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε δρόμους από λιμνάζοντα νερά.
Από τη δυνατή νεροποντή πλημμύρισαν σπίτια στην Κατερίνη και τους οικισμούς Κονταριώτισσα και Γανόχωρα και χρειάστηκε συνεργεία να κάνουν αντλήσεις υδάτων από δώδεκα οικήματα. Επίσης πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για την απομάκρυνση δύο δέντρων μετά από πτώση και την αφαίρεση δύο αντικειμένων τα οποία είχαν παρασυρθεί.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.