• Κοινωνία

    Πρύτανης ΑΠΘ: Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον κατηγορούν για «εκτός σειρά» εμβολιασμό

    ΑΠΘ

    Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου


    Σε δήλωση- απάντηση σε δημοσιεύματα  προχώρησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Παπαϊωάννου.

    Τα δημοσιεύματα, τα οποία εμφανίστηκαν σε ΜΜΕ προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηριστικότερο αυτό της κομματικής εφημερίδας Αυγής, υποστήριζαν πως ο πρύτανης του ΑΠΘ και  καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Μάλιστα τα δημοσιεύματα δεν ξεχνούν αν επισημάνουν πως ο πρύτανης ήταν αυτός που έδωσε εντολή στην αστυνομία να διαλύσει την πρώτη κατάληψη στο κτήριο της πρυτανείας (με πιο ενδεικτικό τον τίτλο της Αυγής: «Εκτός σειράς εμβολιάστηκε ο πρύτανης που κάλεσε τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ»).

    Στην απάντησή του ο κ. Παπαίώάννου επισημαίνει πως ψευδώς αναφέρεται πως εμβολιάστηκε εκτός σειράς, καθώς τα δημοσιεύματα αποκρύπτουν πως το όνομά του βρισκόταν νόμιμα στη λίστα των μελών της Σχολής Επιστημόνων Υγείας προς εμβολιασμό, ως ο επικεφαλής της έρευνας ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα της Θεσσαλονίκης, την οποία ως γνωστόν πραγματοποιεί το πανεπιστήμιο.

    Ειδικότερα ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρει τα εξής:

    «Σχετικά με δημοσίευμα που ψευδώς αναφέρει ότι εμβολιάστηκα εκτός σειράς δηλώνω τα εξής:

    Συμπεριελήφθην στη λίστα των μελών ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας προς εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού Covid-19, καθώς είμαι επικεφαλής του ερευνητικού έργου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

    Η επίσημη ενημέρωση των αρμόδιων εμβολιαστικών Αρχών έγινε από το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Η συστηματική και κατευθυνόμενη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός μου και προσωπικής μου στοχοποίησης αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο Αριστοτέλειο δεν με αγγίζει.».



    ΣΧΟΛΙΑ