• Top Stories

    Νέα εξέλιξη: Τι κατέγραψαν οι κάμερες στο τροχαίο με την Porsche (video)

    • Contributor
    Πόρσε

    Εικόνα από το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών Λαμίας


    Ένα νέο στοιχείο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τις έρευνες των αρχών για το συγκλονιστικό τροχαίο  δυστύχημα με την Porsche στην εθνική Αθηνών – Λαμίας που κόστισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα το απόγευμα της Κυριακής.

    Η τροχαία έχει πάρει το υλικό από τις κάμερες τις εθνικής οδού ανά 4-5 χιλιόμετρα και φάνηκαν ήδη τα πρώτα στοιχεία:  Από την αμέσως προηγούμενη κάμερα και από το σημείο της πρόσκρουσης δεν φαίνεται να εμπλέκεται άλλο όχημα μπροστά από την μοιραία Porsche.

    Τα συντρίμμια των δύο οχημάτων (Porsche, Honda) είναι στο τμήμα τροχαίας αυτοκινητοδρόμων στη Θήβα και οι σοροί των θυμάτων βρίσκονται στο νεκροτομείο Αθηνών.

    Παράλληλα, αναμένεται να οριστούν πραγματογνώμονες του Δημοσίου, ενδεχομένως και των οικογενειών.

    https://youtu.be/jmU7hqF_hng

    Τα 10 «μυστικά» της τραγωδίας στην εθνική Αθηνών-Λαμίας

    Σε 10 άξονες κινείται η έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία για την αιτία απώλειας ελέγχου του πολυτελούς οχήματος που προκάλεσε την θανατηφόρα πρόσκρουση.

    Το δυστύχημα, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, είναι πρωτόγνωρο και δύσκολο ερευνητικά καθώς και τα δύο οχήματα έχουν διαλυθεί και καεί, ενώ και οι σοροί, και κυρίως του 23χρονου οδηγού της Porsche, έχουν απανθρακωθεί, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδείξεις πως ο ανθρώπινος παράγοντας συνέτεινε στο αδιανόητα θανατηφόρο αποτέλεσμα.

    Κάποια από τα κυρίαρχα ζητήματα στα οποία οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, καλούνται να δώσουν ή έχουν απαντήσεις είναι τα παρακάτω:

    1. Ταχύτητα της Porsche (Εγκέφαλο οχήματος, ίχνη φρεναρίσματος, εικόνα από κάμερες και ο κατά προσέγγιση υπολογισμός της ταχύτητας, καταθέσεις οδηγών που κινούνταν στην Εθνική Οδό, πορίσματα πραγματογνωμόνων)

    2. Εμπλοκή άλλου οχήματος, ενδεχόμενο πρόσκρουσης πριν την απώλεια ελέγχου.

    3. Προσπέραση από δεξιά και απότομη αλλαγή κατεύθυνσης με υψηλή ταχύτητα, απώλεια ελέγχου οχήματος (Κάμερες, καταθέσεις)

    4. Κλατάρισμα ελαστικού, αναγομωμένα ελαστικά, αστοχία υλικού, ολισθηρότητα οδοστρώματος, αιφνίδια αδιαθεσία οδηγού ή χρήση κινητού τηλεφώνου

    5. Κατάσταση του οχήματος, σύστημα διεύθυνσης, μηχανικό πρόβλημα (Κατάθεση ιδιοκτήτη, υπαλλήλων συνεργείου συντήρησης, βιβλίο συντήρησης)

    6. Κατάσταση οδηγού-συνοδηγού (Ιατροδικαστική, τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθούν, αν υπάρχουν ενδείξεις αλκοόλ ή άλλων ουσιών)

    7. Ξαφνική απώλεια ορατότητας από καπνό εξάτμισης ή σπρέϊ νερού προπορευόμενου οχήματος.

    8. Λήψη DNA για την τυπική ταυτοποίηση της σορού (Υπάρχει κατάθεση υπαλλήλου ασφαλείας της επιχείρησης που αναφέρει ότι ο 23χρονος ήταν αυτός που πήρε την Porsche από την Εκάλη και φίλων του που συναντήθηκε πριν το ταξίδι του)

    9. Από το υλικό καμερών δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο εμπόδιο μπροστά του, άλλο όχημα στο ρεύμα του.

    10. Από το υπουργείο Συγκοινωνιών θα ερευνηθεί αν είχε άδεια ικανότητας οδηγού ακόμη και αν είχε οδηγήσει ξανά αυτό το γρήγορο σπορ αυτοκίνητο.

    Από την διερεύνηση αυτών των στοιχείων θα επιχειρηθεί να εντοπιστεί η αιτία της δεδομένης απώλειας ελέγχου του μοιραίου αυτοκινήτου, που το εξέτρεψε προς το πάρκινγκ που βρίσκεται στο ύψος του Ύπατου Θήβας και να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο της οικογένειας, μάρκας Honda Civic. Ο 23χρονος οδηγός της Πόρσε απανθρακώθηκε, ο 24χρονος συνοδηγός (φίλος του) διαμελίστηκε, ενώ τραγικό θάνατο βρήκε η 33χρονη μητέρα και το 3χρονο παιδί της που βρίσκονταν μέσα στο σταθμευμένο σε ασφαλή θέση όχημά τους. Τραγική φιγούρα ο 41χρονος πατέρας, ο οποίος βγαίνοντας από την φλεγόμενη τουαλέτα είδε να χάνεται η οικογένειά του μπροστά στα μάτια του.

    Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ αποτελεί βασικό οδηγό για τις έρευνες

     Η Porsche κινούνταν με τεράστια ταχύτητα, βρισκόταν σε πλαγιολίσθηση πέφτοντας σαν «βόμβα», η οποία εξερράγη πάνω στο όχημα της οικογένειας. Μαρτυρίες από οδηγούς που κινούνταν στην Εθνική οδό κάνουν λόγο για όχημα που προσπερνούσε σαν σταματημένα τα δικά τους που έτρεχαν με 140 χιλιόμετρα την ώρα. Στο βίντεο, 16 δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση και ανάφλεξη του πολυτελούς οχήματος, απεικονίζεται ένα αυτοκίνητο να κινείται στην αριστερή λωρίδα, να φαίνεται στο πλάνο για τουλάχιστον 4 δευτερόλεπτα, και στο πλάι του να εντοπίζονται κάποιες παράξενες σκιές. Πραγματογνώμονες εκτιμούν πως πρόκειται για το σπρέι νερού που ήταν συσσωρευμένο στον δρόμο, ωστόσο πρέπει να αποκλειστεί αν είναι αέρια από την εξάτμιση ή καπνοί από επαφή με άλλο όχημα λίγο νωρίτερα. Όπως και να έχει οι Αρχές θα αναζητήσουν τον οδηγό για να του πάρουν κατάθεση, καθώς θεωρούν ότι πιθανότατα είναι ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Porsche να τον προσπερνά πριν αυτή μπει εκτός ελέγχου στο μοιραίο πάρκινγκ. Προβληματισμό προκαλούν τα ευρήματα από μέρος ελαστικών που έχει εντοπιστεί στο σημείο της πρόσκρουσης τα οποία εξετάζεται αν ανήκουν στην Porsche. Σύμφωνα με φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στις ενδείξεις πάνω στα λάστιχα, εμφανίζεται ο αριθμός «4806», που σημαίνει ότι κατασκευάστηκαν την 48η εβδομάδα του 2006, δηλαδή τον Νοέμβριο, εκείνης της χρονιάς.

    Η πρώτη περιγραφή του πατέρα

    Οι αστυνομικοί ήρθαν σε μία πρώτη τυπική επαφή με τον 41χρονο άνδρα, ο οποίος μοιάζει με «φάντασμα», εμφανώς σοκαρισμένος από τις εικόνες φρίκης των αγαπημένων του προσώπων. Αναρωτιόταν αν εκείνος είναι υπεύθυνος γι αυτό που συνέβη. Δεν είναι, αλλά είχε στο μυαλό του ένα «γιατί», γιατί σταμάτησε; γιατί συνέβη σε αυτόν; Αμέτρητα γιατί.

    Ο 41χρονος ανέφερε πως βρισκόταν στην πρώτη τουαλέτα, όπως μπήκε στο κτίριο, όταν ξαφνικά ένοιωσε ένα δυνατό «σεισμό» που ταρακούνησε το κτίριο, έναν ισχυρό κρότο. «Κατάλαβα ότι κάτι πολύ κακό είχε συμβεί. Οι τουαλέτες ζώστηκαν στον καπνό και στις φλόγες. Έτρεξα αμέσως έξω να δω τι είχε γίνει. Βλέποντας τα συντρίμμια, τρομοκρατήθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω» είπε στους αστυνομικούς. Λίγο αργότερα περιέγραψε μερικές εικόνες της τραγωδίας, αφού ψάχνοντας ανάμεσα στις λαμαρίνες κατάλαβε την απώλεια των αγαπημένων του προσώπων.

    Οι αστυνομικοί σεβόμενοι την κατάστασή του δεν θέλησαν να ρωτήσουν κάτι παραπάνω, θα λάβουν αργότερα μια κατάθεση, αν και από αυτή δεν εκτιμούν ότι θα προκύψουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες.

    Τα προφίλ των θυμάτων

    Ο 23χρονος γιος του επιχειρηματία, οδηγός της Porsche, σπούδαζε στο γνωστό Πανεπιστήμιο «Cushing Academy» στις ΗΠΑ και είχε έρθει στην Ελλάδα για διακοπές. Ήταν το μικρότερο παιδί της οικογένειας, είχε δύο αδελφές και θα αναλάμβανε δειλά δειλά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρα του. Βρισκόταν στο σπίτι του στα βόρεια προάστια της Αττικής όταν αποφάσισε να φύγει μαζί με τον κολλητό του για την Αράχωβα. Το ταξίδι τους ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής. Στο λογαριασμό που διατηρούσε στο Facebook συνήθιζε να ανεβάζει φωτογραφίες από τα ταξίδια του στις ΗΠΑ, από ουρανοξύστες και από τις δραστηριότητές του, όπως το τζετ σκι.

    Μετά τη σύγκρουση ο 23χρονος απανθρακώθηκε, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συνομήλικος φίλος του εκσφενδονίστηκε από το παρμπρίζ και διαμελίστηκε. Για το τραγικό συμβάν ενημερώθηκαν πρώτα τα μέλη της οικογένειάς του.

    Σχεδόν την ίδια ώρα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα και η άτυχη οικογένεια με προορισμό την Πτολεμαΐδα, όπου θα απολάμβαναν τις απόκριες. Στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού ο 41χρονος οδηγός Υ.Π. σταμάτησε για να πάει στην τουαλέτα αφήνοντας πίσω στο αυτοκίνητο την 33χρονη σύζυγό του Α.Π. και τον 3χρονο γιο του Παύλο, τους οποίους δεν ξαναείδε ποτέ. Ο 41χρονος, ήταν πρώην μέλος της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) και υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, ενώ πρόσφατα είχαν μετακομίσει στο Νέο Φάληρο εξαιτίας της δουλείας του.  Η άτυχη σύζυγός του δούλευε σε εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων γάμου και βαφτίσεων στην Αθήνα.

    Η αδερφή της 33χρονης, η οποία περίμενε να καλοδεχτεί την οικογένεια στην Πτολεμαΐδα για το διήμερο, ανέβασε στο Facebook μία αποχαιρετιστήρια ανάρτηση: «Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Ακόμα σας περιμένω. Σκοτώθηκε μαζί με εσάς. Αδερφούλα μου έλα και πάρε μου όλα τα ρούχα. Αλέν Ντελόν μου η Μπριζίτ σε περιμένει αγγελούδι μου. Ο Θεός σας ήθελε μαζί του. Καλό παράδεισο αγάπες μου».

    Ο 41χρονος πατέρας με καταγωγή από το Αντίγωνο Φλώρινας υπεραγαπούσε το μικρό του γιο και συνήθιζε να φωτογραφίζεται μαζί του με φόντο πλαστικά αυτοκινητάκια, καθώς ήθελε να εμφυσήσει στο παιδί την αγάπη του για τα αμάξια.

    Στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εκατοντάδες φίλοι, συγγενείς και απλοί πολίτες του έγραψαν μηνύματα συμπαράστασης. «Τι να σου πω. Είμαι ένας άγνωστος με δάκρυα στα μάτια. Καλό παράδεισο στα αγγελούδια σου. Κρίμα και άδικο. Καλό κουράγιο», «τι ακριβώς να γράψεις σε έναν άνθρωπο που έχει χάσει τα πάντα. Τον κόσμο του. Τι;», «Υπομονή, δύναμη και κουράγιο να αντέξεις τον πόνο.  Πονάμε και εμείς μαζί σου παλικάρι μου. Έχει ματώσει η καρδιά μου από χθες χωρίς να σας γνωρίζω. Σκέψου μόνο πως κάποια στιγμή θα συναντήσεις ξανά την οικογένειά σου στη γειτονιά των αγγέλων», είναι ελάχιστα μόνο από τα μηνύματα. Η κηδεία της συζύγου του και του παιδιού του θα τελεστεί σήμερα.

    Πηγή: thetoc.gr (του Παναγιώτη Σπυρόπουλου)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η φονική Porsche του Βακάκη δεν ήταν η μόνη που σκόρπισε το θάνατο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Βάκακης: Δεν κάπνιζε, δεν έπινε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Βακάκης. Όλη η αλήθεια για το τρομακτικό δυστύχημα με την Porsche (video)



    ΣΧΟΛΙΑ