ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν επίγειες δυνάμεις στη Σάμο, ενώ μέχρι τώρα η φωτιά που ξέσπασε χτες το απόγευμα καίει ανεξέλεγκτη.
Η φωτιά που ξέσπασε χθες κοντά στον οικισμό Παλαιοχώρι, στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου, έχει αποτεφρώσει αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης, και εξακολουθεί να καίει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτη.
Η κατάσταση στο νησί παραμένει δύσκολη ενώ από νωρίς το πρωί επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος που στέρησε τη ζωή σε έναν πιλότο πυροσβεστικού ελικοπτέρου και ενός ακόμα μεταφραστή – συνεπιβάτη. Σώοι τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.
Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα και σε διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι, ενώ έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί το χωριό Λιμνιώνας ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκκένωση του οικισμού Μακριά Πούντα.
Στη Σάμο 28 Πυροσβέστες από την Αθήνα
Πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο νησί έχουν φτάσει και επιχειρούν 28 Πυροσβέστες από την Αθήνα, για να συμβάλουν και αυτοί με τη σειρά τους, στη μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης του μετώπου.
Διαβάστε επίσης
Σάμος: Βρέθηκε σώος ο τέταρτος επιβαίνοντας του μοιραίου πυροσβεστικού ελικοπτέρου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ζελένσκι: Μόνο οι ΗΠΑ και ο Τραμπ μπορούν να πείσουν τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμο
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ και Ραμάλα τη Δευτέρα
- Βρετανία: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τον γιο του Τζορτζ ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικα γεύματα για τους άστεγους
- Πέθανε η αρχαιολόγος της Αμοργού Λίλα Μαραγκού