• Κοινωνία

    Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Δύο νεκροί και ένας επιζώντας – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον τέταρτο αγνοούμενο (upd)

    • NewsRoom


    Πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 που ελάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο κατέπεσε το απόγευμα της Τετάρτης και συνετρίβη στη θάλασσα  στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου.

    Το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi- 8 κατέπεσε και συνετρίβη στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες -επί του παρόντος- συνθήκες.

    Περίπου στις 18:30, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν τον Ρουμάνο πιλότο του ελικοπτέρου, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

    Αντίθετα, περισυλλεγεί ακόμη ένα μέλος του πληρώματος, το οποίο, παρά τις έντονες προσπάθειες ανάνηψης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Παράλληλα, χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, στην περιοχή της Πλάκας Σάμου και ένας τρίτος επιβαίνοντας του πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

    Η μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται, καθώς παραμένει αγνοούμενο το τέταρτο μέλος του πληρώματος.

    Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος ήταν ένας Ρουμάνος και δύο Μολδαβοί χειριστές καθώς κι ένας Έλληνας, αξιωματικός σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

    Στο φως της δημοσιότητας ήρθε νωρίτερα φωτογραφία που φαίνεται να δείχνει τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη θάλασσα. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

    Διαβάστε επίσης

    ΣτΕ: Αποζημίωση για την άγρια κακοποίηση της Μυρτώς στην Πάρο το 2012



    ΣΧΟΛΙΑ