• Top Stories

    Πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις για την οικονομία και τις αγορές που πρέπει να γνωρίζετε:

    -Τα προαπαιτούμενα, η δεύτερη αξιολόγηση και το  χρέος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Μοσκοβισί με Τσακαλώτο-Σταθάκη, σύμφωνα με ελληνικές πηγές. Δεν ετέθη καθόλου «θέμα Γεωργίου» από την ευρωπαϊκή πλευρά. Πάγος από την Κομισιόν στη μείωση πλεονασμάτων. Πριν το ραντεβού, πηγές της Κομισιόν περιέγραψαν το ραντεβού ως μια «ευκαιρία να ξεκαθαρίσει η ατμόσφαιρα» και να ομαλοποιηθεί η πορεία προς την υλοποίηση των προαπαιτουμένων της πρώτης αξιολόγησης.

    -Καμία καθυστέρηση δεν θα σημειωθεί στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, δήλωσαν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, από τις Βρυξέλλες, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατά τις ίδιες πηγές, η μόνη καθυστέρηση που θα μπορούσε να υπάρξει, θα ήταν τεχνικής φύσης, 24 έως 48 ωρών.

    -Πολίτες “δεύτερης κατηγορίας” φαίνεται πως είναι όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή συνταξιοδοτούνται απ’ αυτόν σε σχέση με εκείνους που εργάζονται ή συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο. Αυτό δείχνουν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης αλλά και τα επίσημα στοιχεία. 

    -Σε ένα πολύ κερδοφόρο παιχνίδι για την κυβέρνηση εξελίσσεται η δημοπρασία των 8 πλέον τηλεοπτικών αδειών, παρά το γεγονός ότι οι μπλόφες από τους υποψήφιους καναλάρχες θα είναι πολλές σε ένα διαγωνισμό που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ενδεικτική είναι η επισήμανση στο mononews.gr γνωστού επιχειρηματία που συμμετέχει στην διαδικασία ότι η αξία της μιας άδειας αναμένεται να αγγίξει ακόμα και το θηριώδες ποσό των 25 εκ ευρώ.

    -Περίπου 350.000 πελάτες έχουν διακανονίσει συνολικές οφειλές προς τη ΔΕΗ, της τάξης του ενός δισ. ευρώ, μέχρι στιγμής, ενώ πάνω από 1,8 εκατ. πελάτες, που επίσης οφείλουν ποσό άνω του ενός δισ., δεν έχουν σπεύσει ακόμη στα γραφεία της Επιχείρησης για διακανονισμούς. Σχετικά στοιχεία παρουσίασε η ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι οι διακανονισμοί εξελίσσονται ικανοποιητικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pios-ine-o-panos-lazaratos-pou-echi-kani-ano-kato-ton-diagonismo-gia-tis-adies/69904



    ΣΧΟΛΙΑ