• Top Stories

    Οριστικό! Οι Αθάνατοι πέταξαν έξω τον Putin από τους Ολυμπιακούς Αγώνες


    Ο Vladimir Putin δε θα περάσει ένα χαρούμενο καλοκαίρι. Ο λόγος; Οι Αθάνατοι της ΔΟΕ απέκλεισαν τη Ρωσία οριστικά από τη συμμετοχή της στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας τον Αύγουστο που μας έρχεται. Οι Ρώσοι αθλητές έχασαν δια νόμου το δικαίωμα να διαγωνιστούν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, με αφορμή το σκάνδαλο ντόπινγκ.

    Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), η μεγαλύτερη νομική αρχή στο χώρο του αθλητισμού, έκρινε νόμιμη την απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) να αποκλείσει και τους 68 Ρώσους αθλητές εξαιτίας του σκανδάλου ντόπινγκ.

    Υπάρχει επίσης και το ζήτημα του αν η συλλογική τιμωρία ολόκληρης της ρωσικής συμμετοχής είναι δίκαια ή νομικά δεσμευτική. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι “θα εξετάσουμε τις νομικές επιλογές που υπάρχουν για τον συλλογικό αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 λαμβάνοντας υπόψιν και την ανάγκη για απονομή δικαιοσύνης”.

    160720-world-russian-hq-1049_880218062dc3bcdeb63c8bf3a9d6eec8.nbcnews-ux-2880-1000

    Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Thomas Bach, επανειλημμένως έχει τονίσει το πόσο απαραίτητο είναι να διατηρηθεί η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην “απονομή δικαιοσύνης και τη συλλογική τιμωρία”. Παράλληλα, η ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή υποστηρίζει ότι το να τιμωρηθούν όλοι οι αθλητές ανεξαιρέτως από την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο ντόπινγκ είναι κατάφωρα άδικο.

    Καμία χώρα δεν έχει ποτέ στο παρελθόν αποκλειστεί στο σύνολό της από τους Αγώνες και η Ρωσία αποτελεί μια μεγάλη δύναμη στο Ολυμπιακό κίνημα καθώς και ένα τεράστιο κεφάλαιο στον αθλητισμό. Η τελευταία φορά που η Ρωσία απουσίαζε από τους Ολυμπιακούς ήταν όταν έκανε μποϊκοτάζ στους Αγώνες του Λος Άντζελες του 1984 ως αντίποινα για το μποϊκοτάζ που είχαν κάνει οι Αμερικάνοι στους Αγώνες της Μόσχας το 1980 εξαιτίας της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν.

    160719-world-olympics-russia-ioc-doping-0521_1f1794ad893bfbd79962a87183f823d3.nbcnews-ux-2880-1000

    Η προοπτική ενός αποκλεισμού έρχεται αμέσως μετά την κατηγορία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ (WADA) ότι το ρωσικό υπουργείο Αθλητισμού κάνει τα στραβά μάτια στο ανεξέλεγκτο και συστηματικό ντοπάρισμα των Ρώσων Ολυμπιακών αθλητών. Συγκεκριμένα, 312 τεστ βγήκαν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες, τα οποία ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού πρόσταξε τα εργαστήρια να μην τα αναφέρουν στη WADA.

    Στο πρώτο σχόλιο της Μόσχας για την απόφαση, ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού είπε ότι δεν υπάρχει καμία νομική βάση για την απόφαση του CAS.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/thatch-back-theresa-kerdizi-ton-tipo/62804

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ki-omos-kapii-ichan-provlepsi-apo-kero-tin-proedriki-koursa-tou-donald-trump-video/62826



    ΣΧΟΛΙΑ