• Top Stories

    Οργή και θυμό εισπράττει η κυβέρνηση από τις τοπικές κοινωνίες – Αντιμέτωπη με συντριβή

    • NewsRoom

    Από τη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη


    Βαρύ το τίμημα που πληρώνει η κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών, με τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, να εκδηλώνουν την οργή τους στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, και την δυσαρέσκεια που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή αποδοχή.

    Οι εντονότερες αντιδράσεις σημειώθηκαν στην Κατερίνη, τις Σέρρες και τα Γρεβενά, ενώ σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας ακούστηκε το «Μακεδονία Ξακουστή», ένδειξη αντίδρασης των πολιτών κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Ενδεικτικές του κλίματος για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κατερίνη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, Χάρη Τζαμακλή, ο οποίος μετά το τέλος της παρέλασης «τα άκουσε» από πολίτες της περιφέρειάς του, που του φώναζαν «προδότη» και «αλήτη».

    Όπως φαίνεται στο βίντεο από το lefteria.blogspot, για αρκετά δευτερόλεπτα ο κ. Τζαμακλής δέχεται τις οργισμένες αποδοκιμασίες των κατοίκων της Κατερίνης με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να σχηματίσουν έναν κλοιό γύρω του για να αποφύγουν τα χειρότερα και εκείνον να προσπαθεί να φανεί ψύχραιμος.

    Ήταν τέτοια η οργή των πολιτών, ώστε αρκετοί να ακολουθήσουν το αυτοκίνητο με τον κ. Τζαμακλή ακόμα και όταν αυτό έφυγε από την πλατεία Ηρώων, όπου βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων.

    Η οργή του κόσμου για το όνομα της Μακεδονίας, έτσι όπως εκφράστηκε και χθες στις διαμαρτυρίες στην Θεσσαλονίκη -όπου ένας εκπρόσωπος του συλλόγου Παύλος Μέλας πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις την εξέδρα των επισήμων- τις Σέρρες -όπου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή τα άκουσε για τα καλά- ή ακόμα και προ ημερών στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, με θύμα τον Γιώργο Βαρεμένο, δημιουργεί ένα στρατηγικό αδιέξοδο για τον πρωθυπουργό, που ετοιμάζεται για το πρώτο επίσημο ταξίδι Έλληνα πρωθυπουργού στην γειτονική χώρα.

    Παρόμοιο το κλίμα και στις Σέρρες με την βουλευτή Αφροδίτη Σταμπουλή να δέχεται «βροχή» τις αποδοκιμασίες όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

    Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή» και στο άκουσμα της κατάθεσης στεφανιού από την κ. Σταμπουλή προχώρησαν σε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες.

    «Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι Ελληνική», αλλά και «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» φώναξαν οι πολίτες κατά την διάρκεια της κατάθεση στεφάνων και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το Μακεδονικό.

    Η οργή των Ελλήνων για το ξεπούλημα της Μακεδονίας έφτασε μέχρι την Αυστραλία με θύμα των αποδοκιμασιών τον Γιώργο Βαρεμένο.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε το «παρών» στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη τα «άκουσε» από συγκεντρωμένους μετά την ομιλία του μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ευσταθίου.

    Αρχικά του φώναξαν «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία» και στη συνέχεια τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» φωνάζοντας, επίσης, τη λέξη «φυλακή» ενώ δεν έλειψαν και οι ύβρεις.

    οι οργισμένες αντιδράσεις του κόσμου δυσκολεύουν τους χειρισμούς και την προώθηση της Συμφωνίας. Οι χαμηλές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και η αναμενόμενη ήττα στις ευρωεκλογές, που όπως χαρακτηριστικά λέγεται θα είναι μια «πρόβα εκλογών πριν από τις εκλογές», δημιουργεί μείζων πρόβλημα στο εσωτερικό της ΚΟ του κόμματος.

    Αφού η δεύτερη θέση στις εκλογές συνεπάγεται και την απώλεια του μπόνους των 50 εδρών του πρώτου κόμματος. Με συνέπεια πολλοί σημερινοί βουλευτές να βλέπουν με εκνευρισμό, την έξοδό τους από το Κοινοβούλιο. Μάλιστα ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι σε περιφέρειες όπου η οργή για την Συμφωνία των Πρεσπών ξεχειλίζει, όπως ο νόμος Έβρου, η Καβάλα, η Πέλλα, η Ημαθία και η Πιερία, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να μην εκλέξει ούτε έναν βουλευτή, αφού δεν θα έχει πιάσει το εκλογικό μέτρο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: Συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επεισόδια με τραυματίες στην Καλλιθέα λίγο πριν την παρέλαση



    ΣΧΟΛΙΑ