• Top Stories

    Οργή για τη δήλωση Κυρίτση: Ξεσηκωμός για τα θύματα της Marfin

    • NewsRoom

    Από την τραγωδία στην τράπεζα Marfin τον Μάιο του 2010


    Οργή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις στην προκλητική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση, ότι εδώ και 30 χρόνια δεν υπάρχουν νεκροί από τις μολότοφ. Πρώτος που άδειασε τον κ. Κυρίτση για την πρωτοφανή δήλωσή του ήταν ο Νίκος Φίλης, ο οποίος έδωσε την πληρωμένη απάντηση «εγώ θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin».

    Η Μαρία Καραγιάννη, η γυναίκα που βγήκε στο μπαλκόνι της τράπεζας Marfin τον Μάιο του 2010, μίλησε με οργή για όσα είπε ο Γιώργος Κυρίτσης. «Δεν το έχει ξεπεράσει κανείς από εμάς. Τρία σπίτια έκλεισαν. Τρία θύματα, με την Αγγελικούλα να είναι στον 4ο μήνα. Είναι κυνικό και προσβλητικό στην μνήμη των νεκρών μας. Με πηγώνει, με πονάει είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα», είπε η κ. Καραγιάννη στον ANT1.

    «Ήμουν μέσα στην Marfin όταν καιγόταν» συνέχισε η κ. Καραγιάννη. «Είναι ανεπίτρεπτο αν ξέχασε ο κ. Κυρίτσης τι έγινε τότε. Με θίγει και με προσβάλλει αυτό που άκουσα. Ήμουν στο υπόγειο και έπεφταν βόμβες μολότοφ. Η κατάσταση ήταν απελπιστική. Σκεφτόμουν θα ζήσω να δω τα παιδιά μου; Μας έπνιξε ο καπνός, κοβόταν η αναπνοή μας. Κλαίγαμε» είπε περιγράφοντας εκείνες τις στιγμές.

    Για τους δράστες είπε: «Μας έριχναν βόμβες μολότοφ και οι συνάδελφοί μου τους εκλιπαρούσαν. Τους έλεγαν ‘μην τις ρίχνετε, είμαστε άνθρωποι μέσα’. Φορούσαν κουκούλα, οπότε, λόγω αμφιβολιών απαλλάχθηκαν οι φερόμενοι ως δράστες. Μας συγκλονίζει ότι ξεχάστηκε απ’ όλους. Δεν πέθαναν από τροχαίο, ούτε από ανίατη αρρώστια οι νεκροί της Marfin. Ξύπνησαν να πάνε στην δουλειά τους. Δουλεύαμε πολύ σκληρά έως και 12 – 13 ώρες την ημέρα.Με συγκλονίζει ότι ακούγονται τέτοια λόγια από χείλη πολιτικού προσώπου. Είναι πολύ κυνικό».

    Ο δικηγόρος των διασωθέντων από την τραγωδία της Marfin, Θρασύβουλος Κονταξής, ανέφερε για την δήλωση Κυρίτση πως «διαχέει μια αντίληψη ότι η ρίψη μολότοφ συνιστά ήσσονος σημασίας αδίκημα».

    Όπως υπογράμμισε μιλώντας στον Θέμα 104,6, η «άκυρη και ανιστόρητη» δήλωση Κυρίτση «αποτελεί παραχάραξη της ιστορίας» ενώ, όπως επισήμανε, «δεν ρίπτεται μολότοφ για παιχνίδι, αποτελεί μέσο άλλου αδικήματος όπως ανθρωποκτονία ή εμπρησμός ή κάτι άλλο».

    Οργισμένος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Γιατί σας εκπλήσσει η δήλωση του Κυρίτση; Αν την έκανε άλλος θα ήταν έκπληξη. Για τον βίο και την πολιτεία του δεν μου κάνει έκπληξη». Πρόσθεσε ότι «οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν. Ίσως οι συγγενείς τους να μπορούν να του πουν δύο κουβέντες για το πώς μπορεί να κάψει έναν άνθρωπο μια μολότοφ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απάντηση Φίλη σε Κυρίτση: Θυμάμαι νεκρούς από μολότοφ στη Marfin

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση ΝΔ σε Κυρίτση: Στη Marfin οι άνθρωποι δεν πέθαναν από βραχυκύκλωμα

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Προκαλεί ο Γιώργος Κυρίτσης: Δεν έχει σκοτωθεί ποτέ κανείς από μολότοφ



    ΣΧΟΛΙΑ