• Top Stories

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Rio είναι ήδη μια μεγάλη αποτυχία! (pics)

    • NewsRoom


    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Rio de Janeiro είναι ήδη μία μεγάλη αποτυχία. Όχι εξαιτίας των διαδηλώσεων και των ταραχών στις φτωχές συνοικίες της μεγαλούπολης, καθώς όπως μας ενημέρωσε και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, «πρόκειται για μία μικρή μειοψηφία που αντιδρά και διαμαρτύρεται», αλλά απλούστατα γιατί οι αγώνες γίνονται σε άδεια στάδια.

    «Είναι πολύ νωρίς για να κρίνεις», θα πουν ορισμένοι (ενδεχομένως και οι “άτυχοι” διοργανωτές) προσδοκώντας γεμάτες κερκίδες στα κορυφαία -και μοιραία πιο δημοφιλή- αθλήματα όπως πχ του Στίβου. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη. Ακόμα και σε αθλήματα όπως το beach volley που ταιριάζει γάντι στη βραζιλιάνικη κουλτούρα (άμμος, παραλία, μαυρισμένα κορμιά και καυτά μπικίνι) η συμμετοχή του κοινού ήταν απογοητευτική.

    Οι μαυρισμένες καλλίγραμμες Βραζιλιάνες δεν συγκίνησαν τους φιλάθλους
    Οι μαυρισμένες καλλίγραμμες Βραζιλιάνες δεν συγκίνησαν τους φιλάθλους

    emty rio beach volley

    Η δε σύγκριση με τους Αγώνες της Αθήνας ή του Sydney στο συγκεκριμένο αγώνισμα είναι καταλυτική και αποκαλυπτική για το πόσο μεγάλη είναι η αποτυχία στο Rio. Aπό τις εικόνες γιορτής με τις κατάμεστες εγκαταστάσεις του Beach Volley στο Ελληνικό (που βέβαια έχουν πια ρημάξει λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του κράτους) βλέπουμε σήμερα στο Rio τους αθλητές και τις αθλήτριες να αγωνίζονται στην παραλία της Copacabana μπροστά σε άδεια καθίσματα.

    Οι κατάμεστες εγκαταστάσεις του beach volley στους Αγώνες της Αθήνας
    Οι κατάμεστες εγκαταστάσεις του beach volley στους Αγώνες της Αθήνας

    Και το Beach Volley είναι μόλις ένα (άλλα κορυφαίο) παράδειγμα, γιατί σε άλλα αθλήματα -λιγότερο γνωστά και οικεία στους Βραζιλιάνους- όπως είναι το rugby, η κατάσταση με τα άδεια γήπεδα είναι τραγική.

    Στην πρεμιέρα του Rugby ως ολυμπιακό άθλημα μετά 90 και πλέον χρόνια, οι κοπέλες των Εθνικών Ομάδων της Γαλλίας και της Ισπανίας έπαιξαν μπροστά σε άδειες κερκίδες.

    emty rio rubgyempty rio rugby

    Αδειες κερκίδες και στο ποδοσφαιρο (το εθνικό άθλημα της Βραζιλίας) στον Αγώνα Ονδούρα - Αλγερία
    Αδειες κερκίδες και στο ποδοσφαιρο (το εθνικό άθλημα της Βραζιλίας) στον Αγώνα Ονδούρα – Αλγερία

    Κι αν για το rugby φταίει η ελάχιστη έως ανύπαρκτη σχέση που έχουν οι Βραζιλιάνοι με το συγκεκριμένο άθλημα (σε αντίθεση με τους γείτονες Αργεντινούς που αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο χώρο) τι να πει κανείς για το basket όπου η super εμπορική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα μεγάλα αστέρια του ΝΒΑ στη σύνθεσή της, διέλυσε την Κίνα μέσα σε ένα άδειο στάδιο. Ίδια εικόνα και στο εθνικό άθλημα της Βραζιλίας, το ποδόσφαιρο, όπου ο αγώνας Ονδούρα – Αλγερία έγινε επίσης μπροστά σε άδειες κερκίδες. Και εκεί έφταιγαν τα αθλήματα; Μάλλον όχι!

    Οι διοργανωτές πάντως εμφανίζονται να μην ανησυχούν και δηλώνουν μάλιστα ικανοποιημένοι αφού όπως ισχυρίζονται έχει ήδη εξαντληθεί το 82% των 5 εκατ. εισιτηρίων που διατέθηκαν προς πώληση!!

    Ιδια εικόνα και στην κολύμβηση
    Ιδια εικόνα και στην κολύμβηση

    Όσο για τις εικόνες των άδειων κερκίδων, τις αποδίδουν στους αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας ή την αυξημένη κίνηση στους δρόμους του Ρίο, που δυσχεραίνουν την πρόσβαση στα γήπεδα. Ειλικρινά όμως, ποιος μπορεί να πάρει τέτοιου είδους επιχειρήματα στα σοβαρά!

    Ο λόγος είναι ένας και πολύ απλός. Οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν αγκαλιάσει τους Αγώνες και την ίδια ώρα το Rio δεν κατάφερε να προσελκύσει τον προσδοκώμενο αριθμό τουριστών, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη συμμετοχή των θεατών στα στάδια. Μπορεί να φταίει ο ιός Ζίκα, οι φόβοι για την ασφάλεια των Αγώνων ή για κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα, μπορεί η κοινωνική αναταραχή που βιώνει ειδικά τους τελευταίους μήνες η Βραζιλία. Ό,τι κι αν πουν τα νούμερα και τα στατιστικά που θα βγουν μετά το τέλος τους, οι Αγώνες του Rio είναι ήδη μία μεγάλη αποτυχία! Ναι, από τώρα…

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/lagarde-mas-ekplisi-efcharista-gia-panta-olimpiaki-agones-stin-athina/57751



    ΣΧΟΛΙΑ