ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε σήμερα από όλους «να καταθέσουν τα όπλα» στη Συρία και «να υφάνουν ξανά τον κοινωνικό ιστό», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα ετών από την έναρξη του πολεμου στη χώρα.
«Επαναλαμβάνω την ειλικρινή έκκλησή μου προς τις εμπόλεμες πλευρές να δώσουν ενδείξεις καλής θέλησης, ώστε να ανάψει ένα ελπιδοφόρο φως για τον εξαντλημένο πληθυσμό» είπε ο ποντίφικας στην καθιερωμένη κυριακάτικη προσευχή, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.
«Ελπίζω επίσης να υπάρξει μια εποικοδομητική αποφασιστική δέσμευση αλληλεγγύης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας ώστε, μετά την κατάθεση των όπλων, να μπορέσει να υφανθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός και να ξαναρχίσει η ανοικοδόμηση και η οικονομική ανάκαμψη», πρόσθεσε.
Ο πάπας υπενθύμισε ότι η δεκαετία των αιματηρών συγκρούσεων οδήγησε «σε μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές καταστροφές του καιρού μας: Αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών και τραυματιών, εκατομμύρια πρόσφυγες, χιλιάδες αγνοούμενους, καταστροφές, βιαιοπραγίες κάθε μορφής, απάνθρωπη οδύνη για όλον τον πληθυσμό και κυρίως για τους πιο ευάλωτους, όπως τα παιδιά, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους».
Ο Φραγκίσκος, ο οποίος μόλις επέστρεψε από μια ιστορική επίσκεψη στο Ιράκ, δεν προτίθεται να μεταβεί στη Συρία, όμως συχνά απευθύνει εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός σε αυτή τη «μαρτυρική» χώρα.
Διαβάστε επίσης:
Κοινή προσπάθεια Τουρκίας, Ρωσίας και Κατάρ για πολιτική λύση στη Συρία
Ιταλία: Ο Ενρίκο Λέτα είναι ο νέος επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς
Ιταλία: Βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης στο τέλος της άνοιξης «βλέπει» ο Υπουργός Υγείας
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Roche: Επιτυχία για το Enicepatide κατά της παχυσαρκίας σε κλινικές δοκιμές
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Υπογράφει συμφωνία συνεργασίας με τον Διεθνή Αερολιμένα του Κάλγκαρι (YYC)
- Καύσιμα: Νέο κύμα ανατιμήσεων σαρώνει την Ευρώπη, άνοδος 23,8% τον Αύγουστο – Στο επίκεντρο και η Ελλάδα (πίνακες)
- Βρετανία: Εκτοξεύτηκε ο δανεισμός στις 77,3 δισ. λίρες – Πιέσεις στον Μπέρναμ για μέτρα στήριξης πριν τον προϋπολογισμό
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.