• Top Stories

    Νίκος Χριστοδουλάκης: Μπαίνει στην κυβέρνηση ή επικεφαλής της ομάδας για το χρέος;

    • NewsRoom
    Χριστοδουλάκης

    Νίκος Χριστοδουλάκης


    Ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πόνταραν ότι θα έπαιρνε θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Χριστοδουλάκης προαλείφεται για τη θέση του επικεφαλής της ομάδας για το χρέος.

    Συγκεκριμένα, όπως γράφει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ίσως θα επιθυμούσε να συμμετάσχει ο πρώην τσάρος της Οικονομίας επί πρωθυπουργίας Σημίτη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, τελικά όμως προορίζεται για επικεφαλής της ομάδας που θα συγκροτηθεί για τη διευθέτηση του χρέους.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο παρασκήνιο οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο Χριστοδουλάκης είχε οριστεί -όχι τυχαία- υπουργός Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που διενήργησε τις εκλογές.

    Στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Χριστοδουλάκης δεν μάσησε τα λόγια του για το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο θέμα του χρέους.

    Όπως υπενθύμισε, το ΔΝΤ ουδέποτε προχώρησε σε «κούρεμα» δίχως να επιβάλει νέο μνημόνιο, οπότε και στην περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να αποκλειστεί κάθε συμφωνία με εμπλοκή του Ταμείου χωρίς νέο βαρύτατο μνημόνιο.

    Το ΔΝΤ δεν μετέχει σε αναδιαρθρώσεις χρέους χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα αναπροσαρμογής, υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης σε υποεπιτροπή της Βουλής για το χρέος, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν και τώρα επακριβώς οι όροι που θέτει για τη συμμετοχή του σε μία συμφωνία για το χρέος.

    Ακόμη, αναφέρθηκε και σε δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, περί «καθαρού διαδρόμου για τους επενδυτές», σχολιάζοντας «Το ΔΝΤ το είπε χωρίς νέο μνημόνιο; Γιατί αν εννοεί νέο Μνημόνιο τότε όχι διάδρομο δεν θα βρείτε αλλά θα είναι προς τα κάτω όρυγμα στο φλοιό της γης. Αρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε».

    Ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε όνειδος για την Ε.Ε. τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και τόνισε πως η Αθήνα θα έπρεπε να είχε δώσει σκληρή μάχη ώστε να μην μπει.

    Μη χάσετε!

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ