• sports

    Συγκλονιστικός ο Πικέ μετά το τέλος του αγώνα της Μπαρτσελόνα: Η δυσκολότερη μέρα της καριέρας μου

    • NewsRoom
    Πικέ


    Δακρυσμένος εμφανίστηκε ο Ζεράρ Πικέ μετά το αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Λας Πάλμας, την ημέρα που σημαδεύτηκε από τα βίαια επεισόδια με αφορμή τη διεξαγωγή του απαγορευμένου από την Ισπανία δημοψηφίσματος της Καταλονίας.

    Ο αμυντικός των «μπλαουγκράνα» εμφανίστηκε συγκλονισμένος. Αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση της Μπαρτσελόνα να αγωνιστεί, παρά το αρχικό της αίτημα για αναβολή του αγώνα.

    «Η διοίκηση προσπάθησε να αναβληθεί το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν δυνατό. Κατέβηκαν στα αποδυτήρια για να το συζητήσουν μαζί μας. Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα, ίσως η δυσκολότερα όσο είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Η Λα Λιγκα και η Λας Πάλμας ήθελαν να παίξουμε, υπήρχε και το θέμα της απώλειας βαθμών… Καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που κριτικάρουν την επιλογή μας να παίξουμε.»

    Για το δημοψήφισμα, ο παίκτης της Μπαρτσελόνα ανέφερε: «Όταν σε αφήνουν να ψηφίσεις μπορείς να ψηφίσεις ναι, μπορείς να ψηφίσεις όχι ή λευκό, αλλά έχεις το δικαίωμα να το κάνεις. Αυτή η χώρα έχει ζήσει πολλά χρόνια υπό το καθεστώς του Φράνκο, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ψηφίσουν και αυτό το δικαίωμα πρέπει να διατηρείται με κάθε νόμο. Είμαι και νιώθω Καταλανός. Σήμερα περισσότερο από ποτέ νιώθω περήφανος για τους ανθρώπους της Καταλονίας που συμπεριφέρθηκαν όμορφα».

    Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ισπανίας ανέφερε: «Πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να πάω στην Εθνική γιατί είμαι σίγουρος πως υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που διαφωνούν κάθετα με αυτό που συνέβη. Επίσης, αν ο προπονητής ή οποιοσδήποτε προπονητής ή η ομοσπονδία πιστεύει ότι είμαι πρόβλημα ή ενοχλώ την Εθνική, μπορώ να κάνω στην άκρη και να αποχωρήσω πριν το 2018. Το να πηγαίνεις στην εθνική δεν είναι διαγωνισμός πατριωτισμού. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν πάρει την υπηκοότητα, χωρίς να είναι Ισπανοί. Το να συμμετέχεις στην εθνική σημαίνει να βρίσκεσαι εκεί, να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να προσπαθείς να νικήσεις, έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ».

    Από την κριτική του Πικέ δεν γλίτωσε, όπως ήταν φυσικό, η κυβέρνηση. «Έχει χρησιμοποιήσει κάθε τρόπο για να πει ψέματα. Λένε ότι είμαστε μια μικρή μειοψηφία και ότι διαμαρτυρόμαστε προκαλώντας αναταραχές. Αποδείχτηκε ότι δεν είναι έτσι, είμαστε εκατομμύρια. Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως οι Καταλανοί είναι οι κακοί, αλλά δεν είμαστε, θέλουμε απλά να ψηφίσουμε» και συγκεκριμένα για τον Μαριάνο Ραχόι είπε: «Έχουμε Πρωθυπουργό με αυτό το επίπεδο που έχει. Βγαίνει στο εξωτερικό και δεν μπορεί να μιλήσει αγγλικά!».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καταλονία: Ζήτησε αναβολή του αγώνα της με τη Λας Πάλμας η Μπαρτσελόνα –  Χωρίς κόσμο το γήπεδο

     



    ΣΧΟΛΙΑ