• Top Stories

    Σπυράκη: Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας

    • NewsRoom

    Μαρία Σπυράκη


    Μια γεύση από το κλίμα που θα επικρατήσει αύριο στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”, με αφορμή την ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα θέματα ασφάλειας του πολίτη, έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    «Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας. Καθημερινά απειλείται ο πιο αδύναμος πολίτης. Περιμένουμε από τον κ. Τσίπρα να έρθει και να απολογηθεί για τις ευθύνες της κυβέρνησης», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Σπυράκη.

    Ακόμη η εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χουλιαράκη, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση είπε σε κάτι αλήθεια: ο κ. Χουλιαράκης είπε ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρύνει τη μεσαία τάξη. Εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους, είναι ανίκανη να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή».

    Ενώ έθεσε ως πρόταση της ΝΔ την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου σημειώνοντας ότι «Μπορεί να αρχίσει από τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, με τον οποίο ουδείς ασχολείται».

    Σχετικά με το θέμα της Siemens και την κατάθεση της γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου, η κα Σπυράκη χαρακτήρισε ως «απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναλαμβάνει τη συκοφαντία εναντίον του κ. Μητσοτάκη».

    Παράλληλα πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση προώθησε την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens και με τι τον αντικατέστησε;».

    Για το θέμα που προέκυψε σχετικά με δημοσίευμα στον Κυριακάτικο Τύπο για τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, η εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε ότι «o γραμματέας έχει προαναγγείλει την προσφυγή του στη δικαιοσύνη».

    Ερωτηθείσα για τη στάση της ΝΔ απέναντι στο κοινωνικό μέρισμα που προωθεί να «μοιράσει» η κυβέρνηση, η κα Σπυράκη σημείωσε ότι «εφόσον υπάρχει πλεόνασμα ο κ. Μητσοτάκης καθόρισε σαφώς την πρότασή μας. Μείωση ΕΝΦΙΑ για όλους. Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο, λαϊκό κόμμα που βασικό πολιτικό άξονα έχει την εκρίζωση της φτώχειας».

    Ακόμη σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, απάντησε σχετικά με τις προτάσεις που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ για την Υγεία υποστηρίζοντας ότι «Η πρόταση μας είναι κοστολογημένη και απαραίτητη». Ο υπουργός παραδέχεται ότι η διανομή γίνεται μόνο από ένα φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

    Για την υποψηφιότητα του κ. Μουζάλα στο Συμβούλιο της Ευρώπης η εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ότι «εγείρεται ένα σοβαρό ζήτημα επιδόσεων του κ. Μουζάλα από την Κομισιόν, από τον αρμόδιο αντιπρόεδρο κ. Τίμερμανς. Γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το μεταναστευτικό;»

    Τέλος όσον αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ σχετικά με τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και την ομιλία του κ. Μεϊματάκη στη Θεσσαλονίκη, η κα Σπυράκη για το μεν κ. Τζιτζικώστα υποστήριξε ότι «είναι σε πλήρη αναντιστοιχία οι δηλώσεις του με το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε».

    Για το δε κ. Μειμαράκη υπογράμμισε «δεν μένω σε αποσπασματική παρουσίαση του πρώην προέδρου της ΝΔ».

    Για την τροπολογία για την αδειοδότηση των καναλιών η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι «πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες την προέλευση των χρημάτων, αυτών των οποίων θέλουν να αγοράσουν κανάλι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι διάλογοι σοκ του εγκεφάλου με τους εκτελεστές Ζαφειρόπουλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς φτάσαμε από τον εκβιασμό του Αρ. Φλώρου στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δείτε τον -Αλβανικής καταγωγής- δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ