• Top Stories

    Συμβούλιο Εφετών: Στις 24 Μαΐου κρίνεται αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ 52χρονος Κινέζος για κατασκοπεία

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    Παράταση για μία εβδομάδα (λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους) πήρε η συζήτηση του αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που ζητούν από τις ελληνικές αρχές να τους παραδώσουν για κατασκοπεία έναν 52χρονο Κινέζο.

    Ο Wu Tian Min συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο μετά από νότα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Σύμφωνα με το αμερικανικό κατηγορητήριο, ο 52χρονος, ενεργώντας ως εκπρόσωπος αμερικάνικης ναυτιλιακής εταιρείας, προσπάθησε να βρει και να αγοράσει μία κεραία μέγιστης εμβέλειας, η οποία φέρεται να έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα και να τα αποκωδικοποιεί.

    Μετά από σήμα της Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Έλληνες αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν τις κινήσεις του Κινέζος στην Αθήνα και τον συνέλαβαν την ώρα που έβγαινε από πολυτελές ξενοδοχείο μετά τη συνάντηση που φέρεται να είχε με τους ανθρώπους από τους οποίους θα αγόραζε την κεραία.

    Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του 52χρονου για τα αδικήματα της κατασκοπείας, της εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας εξαγωγής όπλων και πυρομαχικών, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.

    Από τον περασμένο Απρίλιο ο Κινέζος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Το Συμβούλιο Εφετών θα κρίνει το αίτημα έκδοσης των ΗΠΑ την ερχόμενη Τετάρτη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛΠΕ: «Εκρηκτική» άνοδος 287,5% στα καθαρά κέρδη του Α’ Τριμήνου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Γρίβα: Επέστρεψε στο σχολείο ο 10χρονος γιος του – Τι λέει η παιδοψυχολόγος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακοινώθηκε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν – Δείτε όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ