• Top Stories

    Σε συναγερμό Θεσσαλία και Πιερία – Σοβαρά προβλήματα λόγω της καταιγίδας (video)

    • NewsRoom


    Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Θεσσαλία και την Πιερία, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

    Επικίνδυνα ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού Πηνειού στο Βαλομάνδρι, μετά την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ στις ορεινές περιοχές των Τρικάλων.

    Αποτέλεσμα ήταν η υπερχείλιση πολλών χειμάρρων, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και την απότομη άνοδο της στάθμης του Πηνειού ποταμού και των παραποτάμων του, σύμφωνα με το olatrikala.gr.

    Τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται στα ορεινά της Καλαμπάκας. Το 4ο δημοτικό σχολείο Καλαμπάκας πλημμύρισε και το σχολείο παρέμεινε κλειστό.

    Δείτε το βίντεο:

    Προβλήματα και στην Πιερία

    Την ίδια ώρα, στην Πιερία, τα νερά έχουν «φουσκώσει» επικίνδυνα και τον ποταμό Πέλεκα που περνάει έξω από την πόλη της Κατερίνης.  Η πυροσβεστική ανακοίνωσε το απόγευμα ότι έχει δεχθεί 300 κλήσεις για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και άντληση υδάτων από σπίτια στην Ευρύτερη περιοχή της Κατερίνη. Έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες για την ομαλή αντιμετώπιση των περιστατικών.

    Στις 4.10 τα ξημερώματα της Πέμπτης οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο ατόμα που είχαν ακινητοποιηθεί με το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ενώ λόγω και της ανόδου της στάθμης των υδάτων στον Πέλεκα για προληπτικούς λόγους πέντε οικογένειες που μένουν στην περιοχή μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Κατερίνης.

    Καθυστερήσεις δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Πιθανές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τραίνων θα υπάρξουν στο τμήμα μεταξύ Λιτόχωρου και Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη έντονη βροχόπτωση στο νομό Πιερίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Από το μεσημέρι παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Βαρικού Πιερίας λόγω υπερχείλισης του ποταμού Μαυρονέρι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο Σοκ! Ένας ακόμα νεκρός εντοπίστηκε στη Νέα Πέραμο – Στους 16 τα θύματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Μάνδρα ο Τσίπρας για αυτοψία στον τόπο της καταστροφής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο



    ΣΧΟΛΙΑ