• Top Stories

    O Θ. Χατζηιωάννου παρουσίασε τις προτάσεις για τη μεγάλη αλλαγή στον Δικηγορικό Σύλλογο

    • NewsRoom


    Τις προτάσεις για μια μεγάλη αλλαγή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, παρουσίασε ο Θεμιστοκλής Π. Χατζηιωάννου, υποψήφιος πρόεδρος του Δ.Σ.Α. και ιδρυτής της τράπεζας νομικών πληροφοριών inlaw.gr, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

    Πλήθος δικηγόρων της Αθήνας βρέθηκαν κοντά στον υποψήφιο πρόεδρο του Δ.Σ.Α. για να στηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του που στόχο έχει, την ανατροπή νοοτροπιών και της εσωστρέφειαςτου Δ.Σ.Α, που έχουν οδηγήσει τους δικηγόρους των Αθηνών σε αδιέξοδο.

    Την υποψηφιότητα του ΘεμιστοκλήΧατζηιωάννου για την προεδρία του Δ.Σ.Απρολόγισαν, η σύμβουλος του δικηγορικού συλλόγου ΖανέτΚαλαντζάκου,ο πρώην σύμβουλος Γιώργος Μπούρας, καθώς και ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία», Μανώλης Κοττάκης.

    «Θέλω να δω τον ΘεμιστοκλήΧατζηιωάννου, στον Δ.Σ.Α., γι’ αυτό είμαι εδώ», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Καλαντζάκου, δίνοντας έμφαση στο μεγάλης αξίαςεπιστημονικό έργοτου υποψηφίου Πρόεδρου, μέσω της τράπεζας νομικών πληροφοριών inlaw.gr, την οποία προσφέρει δωρεάν σε όλους τους δικηγόρους των Αθηνών.

    Ο Γιώργος Μπούρας επισήμανε τα χαρακτηριστικά που οφείλει να έχει ένας δικηγόρος και πρόεδρος του Δ.Σ.Α όπως ήθος, εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση, τονίζοντας πως τα στοιχεία αυτά τα βρίσκει κανείς στο πρόσωπο του ΘεμιστοκλήΧατζηιωάννου.

    Ο Μανώλης Κοττάκης, τόνισε πως πρέπει όλοι οι δικηγόροι, να στοιχηθούν πίσω από την υποψηφιότητα του Θεμιστοκλή Χατζηιωάννου και ενωμένοι να κερδίσουν την ανατροπή.

    Ο κύριος Χατζηιωάννου αφού συνόψισε τα συσσωρευμένα προβλήματα του δικηγορικού κλάδου την τελευταία τριετία όπως αποχές, συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, ελαχιστοποίηση του εισοδήματος και καταρράκωση της αξιοπρέπειας του δικηγόρου, έκανε μια γρήγορη ανασκόπηση στο τι έχει προσφέρει ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του στα χρόνια αυτά, μέσω της ηλεκτρονικής βάσης inlaw.gr, των 6 διμηνιαίων ηλεκτρονικών νομικών περιοδικών και των 4 βιβλίων εμπορικού δικαίου που έχει συγγράψει, χωρίς καμία βοήθεια και οικονομική υποστήριξη.

    Αφού μίλησε για την ανηλεή επίθεση που δέχεται ο δικηγορικός κλάδος, μη μπορώντας επί 8 συνεχή χρόνια να σηκώσει κεφάλι, με εξωπραγματικούς φόρους και ληστρικές, όπως τις χαρακτήρισε, ασφαλιστικές εισφορές, πρότεινε μεταξύ άλλων:

    • Διεκδίκηση δικηγορικής ύλης μέσω της εξωστρέφειας του Δ.Σ.Α. και του ανοίγματος σε όλες τις παραγωγικές τάξεις.
    • Ηλεκτρονική διασύνδεση των Ελλήνων δικηγόρων που εργάζονται σε όλο τον κόσμο με τα μέλη του Δ.Σ.Α και δημιουργία πλατφόρμας συνεργασίας. Το τελευταίο θα αυξήσει και τη δικηγορική ύλη προς το εξωτερικό, αλλά θα συμβάλει, και μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, στη βελτίωση της δικηγορίας στην Ελλάδα.
    • Σύσταση δύο επιτροπών από πέντε (5) καταξιωμένους δικηγόρους – μέλη του Δ.Σ.Α. ανά κλάδο, για τη συνεχή παρακολούθηση και αντιμετώπιση του φορολογικού και ασφαλιστικού με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα και άσκηση πίεσης εξορθολογισμό των φορολογικών βαρών και κατάργηση του Φ.Π.Α, καθώς και εξορθολογισμότης ασφαλιστικής νομοθεσίας, ώστε να πάψουν οι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις να είναι επέκταση των φορολογικών.
    • Δημιουργία μιας σύγχρονης ηλεκτρονικής βάσης νομικών πληροφοριών.
    • Δημιουργία ενός εκπαιδευτικού φορέα, με σκοπό τη διαρκή επιμόρφωση των δικηγόρων μέσω σεμιναρίων και προγραμμάτων e-learning.
    • Δημιουργία ηλεκτρονικών ενημερωτικών περιοδικών για κάθε σοβαρή νομοθετική αλλαγή ή ενημέρωση για θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους.
    • Επιμόρφωση των μελών του Δ.Σ.Α.με καλεσμένους καθηγητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, με σκοπό την εξωστρέφεια του Δ.Σ.Α. και άνοιγμα ενός μεγάλου παραθύρου στον κόσμο.
    • Δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στο κέντρο της Αθήνας για την εξυπηρέτηση των μητέρων δικηγόρων στην άσκηση του επαγγέλματός τους.
    • Μόνιμη εκπροσώπηση στον Δ.Σ.Α. εμμίσθων και νέων δικηγόρων, ώστε οι ανάγκες όλων των μελών να εκφράζονται από μια ενιαία φωνή, αυτή του Δ.Σ.Α.
    • Ηλεκτρονική δικαιοσύνη παντού από την κατάθεση του δικογράφου, έως την ηλεκτρονική ειδοποίηση για κατάθεση προτάσεων, κοινοποίηση, παρακολούθηση πορείας πινακίου σε πραγματικό χρόνο, ειδοποίηση για την έκδοση αποφάσεων κλπ.

     «Είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να μην εκχωρήσουμε σε κανέναν το προνόμιο να κάνει καριέρα στις πλάτες των δικηγόρων», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου, ζητώντας από τους δικηγόρους να δώσουν όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα στους επαγγελματίες συνδικαλιστές.

    Ολοκληρώνοντας κάλεσε τους δικηγόρους της Αθήνας να γίνουν οι ίδιοι φορείς τις «Ανατροπής» γνωστοποιώντας την υποψηφιότητά του από πόρτα σε πόρτα, από στόμα σε στόμα, από συνάδελφο σε συνάδελφο, καθώς σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η τύχη των δικηγόρων βρίσκεται κυριολεκτικά στα χέρια τους.



    ΣΧΟΛΙΑ