• Top Stories

    Ο Κιμ Γιονγκ Ουν άφησε τα πυρηνικά και έπιασε τα… καλλυντικά! (video)

    • NewsRoom
    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν


    Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν επισκέφθηκε ένα εργοστάσιο καλλυντικών στην πρωτεύουσα συνοδευόμενος από την καλοντυμένη σύζυγό του και την πανίσχυρη αδελφή του.

    Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εργοστάσιο Καλλυντικών της Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ εξήρε τα “παγκοσμίου επιπέδου” προϊόντα που πραγματοποιούν “το όνειρο των γυναικών που θέλουν να είναι ομορφότερες”, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα εμφανίζεται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μαζί με την Κιμ Γιο-Γιονγκ, την μικρότερη αδελφή του και υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος, και την σύζυγό του Ρι Σολ-Γιου που φοράει ένα φόρεμα φλοράλ.

    Οι δύο γυναίκες θεωρούνται οι ισχυρότερες στην απομονωμένη αυτή πατριαρχική χώρα.

    Έχουν και στο παρελθόν συνοδεύσει τον Κιμ σε επίσημες εκδηλώσεις από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2001, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε παλαιότερα με τις συζύγους και τις αδελφές των προηγούμενων ηγετών της χώρας, οι οποίες έκαναν σπανίως δημόσιες εμφανίσεις.

    Η Ρι, μια πρώην διάσημη τραγουδίστρια, γνωστή για την αδυναμία της στα επώνυμα ρούχα, θεωρείται ότι έχει τρία παιδιά με τον Κιμ.

    Η Γιο-Γιονγκ, που πιστεύεται ότι είναι μεταξύ 20 και 30 ετών, αναβαθμίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο κομματικό σύστημα και θεωρείται ότι είναι ο “εγκέφαλος” πίσω από τη δημόσια εικόνα του αδελφού της.

    Η Γιο-Γιονγκ διαχειρίζεται τον μηχανισμό προπαγάνδας του κόμματος και έχει απαθανατιστεί σε φωτογραφίες να συνοδεύει σε επίσημες εκδηλώσεις τον Κιμ φορώντας απλά ρούχα, κάτι που είναι σπάνιο μεταξύ των υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας.

    Η Γιο-Γιονγκ και ο Γιονγκ-Ουν είναι αμφότερα παιδιά του εκλιπόντος ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ιλ και της τρίτη συντρόφου του, της Κο Γιονγκ-Χούι, μίας πρώην χορεύτριας.

    Η οικογένεια Κιμ κυβέρνησε την φτωχή αυτή χώρα, που ωστόσο είναι πυρηνική δύναμη, με σιδηρά πυγμή για τρεις γενιές από την ίδρυση του κράτους το 1948.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταλονία: Χάνουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία όσα κόμματα είναι υπέρ της ανεξαρτησίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο Κάρλες Πουτζντεμόν είναι και θα παραμείνει πρόεδρος της Καταλονίας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο: Οι ληστές που σιδέρωσαν την 85χρονη είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ