• Top Stories

    Μ. Σπυράκη: Η Κυβέρνηση να μιλήσει για την απαράδεκτη δικαστική απόφαση

    • NewsRoom

    Μαρία Σπυράκη


    Με σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, σχετικά με την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. «Οι Έλληνες παρακολουθούν σήμερα σοκαρισμένοι την παροχή διήμερης άδειας στον αρχιδολοφόνο της 17Ν. Δεν έχει ψελλίσει μια συγγνώμη. Δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια, αλλά σε όλες τις δηλώσεις του έχει προειδοποιήσει ότι θα ξανασηκώσει το όπλο» τόνισε η κα Σπυράκη.
    Παράλληλα επιτέθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης υπογραμμίζοντας ότι «2 από τα 3 μέλη του δικαστικού συμβουλίου υπάγονται στον κ. Κοντονή. Η Κυβέρνηση να πει την άποψή της για την απαράδεκτη δικαστική απόφαση».
    Σχετικά με το θέμα Κουφοντίνα συμπλήρωσε ότι «Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Δικαιοσύνης και τους καλούμε να απαντήσουν».
    Ερωτηθείσα για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου και όσα έχουν προκύψει με τον θέμα της αγοράς βλημάτων από τη Σαουδική Αραβία η κα Σπυράκη σημείωσε ότι «Η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη επερώτηση με τον αρμόδιο τομεάρχη και τους βουλευτές.Τα ερωτήματα παραμένουν. Γιατί ο κ. Καμμένος επέλεξε τον συγκεκριμένο μεσάζοντα; Ποιες σχέσεις; Έχει μεσολαβήσει σε άλλες υποθέσεις; Γιατί, ενώ έπρεπε να έχουν εισρεύσει 66 εκ ευρώ, λόγω επιμονής του κ. Καμμένου στον συγκεκριμένο μεσάζοντα, έχουν εισρεύσει 0 μηδέν ευρώ»
    Αναφορικά με την  πρόταση της ΝΔ για τα «κόκκινα» δάνεια η εκπρόσωπος τς ΝΔ τόνισε « η ΝΔ ως κυβέρνηση έχει δώσει δείγμα γραφής για την προστασίας της πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση εξελέγη με το σύνθημα της σεισάχθειας. Σήμερα η κυβέρνηση παραδέχεται πως το ποσοστό προστασίας του σημερινού νομοθετικού πλαισίου φτάνει το 60% του προηγούμενου πλαισίου. Ρωτάμε την κυβέρνηση να μας απαντήσει, αν υπάρχει συμφωνία για τους πλειστηριασμούς».
    Από την άλλη, ερωτηθείσα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απάντησε ότι «Είναι  ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας». Ακόμη,σχετικά με την κυβερνητική πρόταση για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ τόνισε «η ΝΔ λέει ναι στη λύση, περιμένει την κυβέρνηση να παρουσιάσει μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση. Επίσης λύση για τα επικουρικά ταμεία των περιφερειακών ενώσεων συντακτών».
    Παράλληλα η κ. Σπυράκη αναφορικά με την υπόθεση των αποκαλύψεων των Paradise Papers, έκανε λόγο για «ερωτήματα που προκαλεί η σιωπή της κυβέρνησης γύρω από τη δραστηριότητα των οφσορ» Και έθεσε τα εξής ερωτήματα:
    «Είναι μέτοχος οφσορ στην Αυγή;
    Ο κ. Παππάς συνεργάζεται στενά με τον ειδικό στις οφσορ κ. Αρτεμίου;
    Επίσης, γιατί κορυφαίοι υπουργοί του κ. Τσίπρα επιλέγουν να βάλουν τα χρήματά τους σε οικονομικούς κολοσσούς του εξωτερικού;»
    Ενώ χαρακτήρισε «καθ’ όλα νόμιμη τη δραστηριότητα της συζύγου του κ. Μητσοτάκη που ολοκληρώθηκε το 2012».
    Για το υπερπλεόνασμα η κα Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να το αναδιανείμει με βάση τα κριτήρια που ήδη έχει  προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,ενώ υπογράμμισε ότι «σημαντικότερο είναι να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα  και μικρότερη περιουσία».
    Τέλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την εισαγγελική έρευνα για την  υπόθεση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, η εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι «Οι εξηγήσεις που έχει δώσει ο κ. Αυγενάκης είναι πληρέστατες. Δεν έχουμε πρόθεση να παρέμβουμε σε επιλογές της δικαιοσύνης. Περιμένουμε την ίδια ταχύτητα της δικαιοσύνης για δημοσιεύματα που αφορούν τον υπουργό Άμυνας και έχουν οσμή σκανδάλου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Η ανοχή στους εχθρούς της δημοκρατίας πρέπει να είναι μηδενική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πράσινο» για υπερπολυτελή τουριστική επένδυση στην Ηλεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στον «πάγο» έβαλε την επένδυση στις Σκουριές η Eldorado Gold



    ΣΧΟΛΙΑ