• Top Stories

    Κούνεβα στον Άρειο Πάγο: Ζητά αναίρεση της απόφασης για την επίθεση με βιτριόλι

    Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Σχεδόν μία δεκαετία μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος της η ευρωβουλευτής πλέον Κωνσταντίνα Κούνεβα αναζητά την ηθική –όπως λέει- δικαίωση.

    «Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και να βρεθούν οι ένοχοι της δικής μου επίθεσης και να σταματήσουν οι επιθέσεις και ειδικά σε συνδικαλιστές για εργατικές αιτίες», δήλωσε η παλιά συνδικαλίστρια που το 2008 δέχθηκε από αγνώστους μέχρι σήμερα δράστες, επίθεση με βιτριόλι.

    Το πρωί, στο Β1 εργατικό τμήμα του Αρείου Πάγου, συζητήθηκε η αίτηση της ευρωβουλευτού να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, με την οποία απαλλάχθηκε η εργολαβική εταιρεία από κάθε ευθύνη για την δολοφονική επίθεση.

    Από το ακροατήριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου η Κωνσταντίνα Κούνεβα άκουσε τον εκ των συνηγόρων της πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη να χαρακτηρίζει εγκληματική την εφετειακή απόφαση του Πειραιά σε βάρος της ευρωβουλευτού, τονίζοντας ότι υπάρχει αίτημα για απονομή της Δικαιοσύνης.

    Όπως είπε: «Η εργοδότρια εταιρεία όφειλε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Αντίθετα, με τη συμπεριφορά της και τις συνθήκες εργασίας που δημιούργησε, οδήγησε στην επίθεση».

    Σύμφωνα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της ευρωβουλευτού, η κυρία Κούνεβα εργαζόταν κάτω από σκληρές συνθήκες εργασίας και η εργοδότρια εταιρεία είχε συνεχείς παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Ενδεικτικές για τις συνθήκες εργασίας και την παραβατικότητα της εργοδότριας είναι –κατά τους ισχυρισμούς των συνηγόρων- δύο εκθέσεις της ΓΣΕΕ (η οποία μάλιστα δήλωσε στο δικαστήριο πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της αιτούσας) και της ΑΔΕΔΥ.

    «Το πυρακτωμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιον να προβεί στο αρνητικό αυτό περιστατικό» τόνισε ο κ.Ρουπακιώτης και προσέθεσε ότι είχε δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα και εχθρότητα από την πλευρά της εταιρείας, ενώ δεν έλαβε κανένα προστατευτικό μέτρο όπως είχε υποχρέωση αλλά οργάνωσε και μεθόδευσε τη δημιουργία πυρακτωμένου κλίματος.

    Από την πλευρά του ο έτερος συνήγορος καθηγητής Άρης Καζάκος επισήμανε ότι το έγκλημα οφείλετε στη συνδικαλιστική δράση της κα Κούνεβα και το κλίμα εχθρότητας που είχε δημιουργήσει η εργοδότρια εταιρία, η οποία ακολούθησε τακτική πολέμου προκειμένου να την οδηγήσει σε παραίτηση.

    Όπως είπε στην αγόρευση του: «Η εργοδότρια γνώριζε τις τηλεφωνικές απειλές που δεχόταν η κα Κούνεβα. Η εταιρεία είχε υποχρέωση πρόνοιας για να αποφευχθεί η μαφιόζικη, για τα ελληνικά δεδομένα επίθεση σε βάρος της. Η εταιρεία δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια των κινδύνων και των απειλών που δεχόταν αντίθετα ήθελε να την εκφοβίσει και να την οδηγήσει σε παραίτηση».

    Η δικηγόρος της ΓΣΕΕ επισήμανε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει τεράστια σημασία για το συνδικαλιστικό χώρο.

    Αποχωρώντας από τον Αρειο Πάγο η Κωνσταντίνα Κούνεβα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την αποτυχία των αρχών να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης: « Αυτό και για εμένα και για όλους τους πολίτες είναι κάτι που δεν επιθυμούμε», απάντησε η ευρωβουλευτής. «Εγώ μαθαίνω να ζω με προβλήματα που έχω αλλά κανένας δε θα μάθει να ζει με το άδικο και με τις επιθέσεις στη κοινωνία.»

    Το Ανώτατο Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απαντήσεις Κούνεβα για το πόθεν έσχες: Τα χειρουργεία μου στοίχησαν πάνω από 200 χιλιάδες μέχρι τώρα
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ο Καμμένος κρύβεται στη Βραζιλία για να μην ψηφίσει το ν/σ για την αλλαγή φύλου»
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κυριάκος προς ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας αναζητά αριστερό άλλοθι για την σκληρή μνημονιακή ατζέντα που επιβάλει



    ΣΧΟΛΙΑ